Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: arininfo <a...@gmail.com>
Data: Sâmbătă, 17 Dec 2011, 21:27
Subiect: [a] Proiectul Rosia Montana va primi în curând o decizie finala de la Ministerul Mediului
Comitetul de Analiza Tehnica (CAT) pentru proiectul minier de la Rosia Montana mai are nevoie de "una, maximum doua sedinte" pentru a lua o decizie, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.
Intrebat in ce stadiu se afla examinarea proiectului de la Rosia Montana, ministrul Borbely a raspuns: "Un stadiu avansat. Mai trebuie una, maximum doua sedinte ale Comitetului de Analiza Tehnica, dupa care vine decizia". Borbely a declarat ca prima sedinta a CAT pe tema proiectului minier va avea loc "undeva in luna ianuarie".

Compania miniera canadiana Gabriel Resources detine 80, 69% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana. Statul roman detine 19, 31% din actiuni, prin Minvest Deva. In prezent, potrivit unui document guvernamental obtinut de Mediafax, Guvernul negociaza cu Gabriel Resources majorarea cotei de participatie la Rosia Montana de la 19, 3% la 22, 5%, investitorul respingand insa cresterea redeventei si impartirea controlului cu statul si conditionand suplimentarea numarului de actiuni de un cadru legal mai favorabil operatorilor minieri.

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan. RMGC intentioneza sa extraga 300 de tone de aur si 1.700 de tone de argint timp de 16 ani la Rosia Montana.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii