Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: leslie fucsko <l...@yahoo.fr>
Data: Marţi, 23 Oct 2012, 15:38
Subiect: [a] Bisotun/Iran
Peretele sudic Bisotun Wall din Iran. Perete imens si complex de 5km de latime si maximum 1200m de inaltime...punctul cel mai inalt la iesirea din perete se afla la altitudinea de 2860m.

Traseul Festivalului(nume oficial) sau La Pri re(nume original) are 900m - 22lg cu dificultati intre 6a si 7b/c cu cateva pasaje de A2 este un traseu in mare parte pe mobile, 7 pitoane si gujoane in regrupari. Traseul a fost deschis intre 16 si 19 oct. de catre Hamid Shafari, Hassan Gerami si Leslie Fucsko, cu ocazia unui eveniment international de 10 zile organizat de Federatia de alpinism Iranian. Cu aceasi ocazie au fost deschise alte 4 trasee de catre alpinsiti iranieni, francezi si sloveni. Au participat alpinisti Iranieni, Suedezi, Norvegieni, Elvetiani, Sloveni, Germani, Turci, Danezi si Francezi. O parte din alpinistii Iranieni, care au participat la eveniment fac parte din Echipa Nationala Iraniana si grupul "Persian Big Wall Climbers" au fost incadrati si antrenati incepand din 2007 de catre Hubert Giot, Philippe Pelet si Leslie Fucsko in cadrul unui proiect comun intre Federatia Iraniana, Clubul Alpin Iranian si GHM. Dupa mai multe stagii in
Iran si Franta, echipa a facut mai multe ascensiuni de pregatire in Iran, Franta si Turcia iar in iulie 2012 echipa a facut traseul Sloven(900m 7b si A1) pe Nameless Tower(Trango Tower). In continuarea programului lor, echipa Iraniana se pregateste la alte ascensiuni similare in Himalaya, Patagonia si Alaska.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii