Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Laura <p...@web.de>
Data: Miercuri, 3 Dec 2003, 1:06
Subiect: @ RT: Bucegi
Salut!

Weekendul acesta am serbat ziua nationala printr-o iesire la munte. Unde? Bucegi - cab. Poaiana Izvoarelor.
Vremea a fost asa si asa... Ceata cat cuprinde pentru sambata si duminica, un pic de soare luni.
Cu grupul era destul de mare (unii dintre colegii nostri de lista ne-ar numi turma), fiecare cu experienta sa mai mare sau mai mica, traseul de urcare ales a fost prin Gura Diham. Drumul a fost lejer, umed, dar fara probleme. Zapada deloc.

Cazarea la Cabana Poiana Izvoarelor fost intr-o camera cu 14 paturi. 100.000/noapte. Lemne aproape la discretie (dupa o sticla de vin donata celui care se ocupa cu alimentarea noastra am avut arhideajuns). In camera a fost atat de cald incat cei ce au dormit in paturile de sus aproape ca nu am putut dormi (in conditii de maneca scurta si numai o patura); in schimb cei de la nivelul zero s-au plans de frig spre dimineata.

Cateva preturi la cabana:
ciorba de vita = 33.000 lei
ciorba de legume = 20.000 lei
cartofi prajiti = 22.500 lei
friptura cu garnitura = 62.000 lei
vinul fiert = 22.500 lei
ceaiul = 7.500 lei
cafeaua = 15.000 lei

Inca ceva. Lumea la cabana foarte draguta. Am mancat in sala de mese, de la pachet, fara sa ne zica nimeni nimic, fara sa ni se ceara sa consumam ceva si de la ei. E adevarat insa ca nu a fost data sa nu bem un ceai ori un vin fiert. Puteai stai pur si simplu, fara sa mananci, si tot nu te intreba nimeni nimic. Sau cel putin pe noi nu ne-au intrebat...

Multa lume la cabana, ba chiar si un grup marisor de copii (nu mai tin minte ce clasa erau, dar aveau pana in 13 ani). De cei cu casetofoane si manelele de rigoare nu va mai povestesc. Bine insa ca au plecat duminica.

Legat de posibilitatile de cazare. Daca imi aduc aminte exista in jur de 80 de paturi. Nu stiu cum este in general, noi insa am facut rezervare (din pacatea am uitat sa cer numarul de telefon de la cea care a facut rezervarea).

Trasee nu se poate zice ca am facut. Ne-am cam invartit in jurul cozii. De vina au fost ceata si numarul mare de persoane (zic eu..). Am vrut sa mergem pana la Malaesti prin Glajarie, dar pana sa ne hotaram..

Am fost pana la Diham, unde se constuieste ceva. Ce, nu stiu. Unii spuneau ca s-ar face ceva hotel. Nu m-as mira..:(Drumul fara zapada, insa noroi din belsug.

Coborarea am vrut s-o facem spre Azuga, prin Saua Baiului, vf. Leuca Mica, vf. Grecului, pe valea Grecului. Am ajuns insa in Predeal. Urmand marcajul.. Care, apropo, e ciudat. Pe harta mea (Bel Alpin Tour, 2001, autor Octavian Arsene), traseul era marcat cu triunghi galben. Pe harta unei prietene (nu am datele, dar cred ca era tot un Bel Alpin, insa alta editie - o sa ma interesez), acelasi traseu era marcat cu banda albastra!
La fara locului, pe indicatorul de la cabana militara Diham, traseul spre Azuga era triunghi galben (nu tin minte ca pe acel indicator sa fi fost vreo referire la vrun traseu marcat cu banda albastra). Marcajele TG si BA au mers impreuna o bucata mare de drum, pana cand primul (TG) a disparut. Poate nu l-am cautat noi indeajuns de bine.. Nu stiu. Nu stim. Am ramas pe BA, dupa parerea mea (necunoscatoare a locurilor!!), undeva in zona vf. Grecului. Era insa destul de tarziu, iar grupul mult prea mare ca sa ne intoarcem sa cautam TG. Am mers mai departe pe BA, caci conform hartii prietenei era acelasi drum. Incercand insa sa ne pozitionam si sa vedem incotro mergem, ne-am dat seama ca numai in Azuga nu vom ajunge, ci mai degraba in Predeal. Am fost pe aproape.. Am iesit la UM Predeal (din DN1, se face un drum la stanga 73A, catre Paraul Rece, la 100m pe stanga este aceasta UM).

Drumul a fost superb, cu treceri de la peisaje de toamna, la peisaje de iarna de basm, si inapoi la toamna. Poze o sa incerc sa pun pe alpinet, dar nu se pot compara cu realitatea. Iar fotografa nu este tocmai priceputa. Am incercat insa sa profitam de fiecare picatura de soare si de fiecare peisaj ce ne-a incantat ochii si sufletul.

In rest.. sunt inca curioasa unde am gresit drumul. Si vin cu o rugaminte: daca a fost cineva prin zona de curand, daca stie cineva zona sau are vreo idee, sa-mi zica si mie unde am luat-o gresit.. Oricat as incerca sa gandesc, tot nu gasesc "buba". Mai mult, mi se pare ca traseul care sus la cabana militara era marcat cu TR si pe care scria ca ajunge in Predeal, cred ca era cel care ajungea de fapt in Azuga. Pe harta mea, sigurul traseu TR este cel din Pichetul Rosu spre Busteni!
Deci?????

Ture faine si sa auzim de bine!

Laura

PS-In zona cabanei militare Diham, sunt enorm de mult gunoaie.
PPS- replica inteligenta a unui grup de pantofari ce duminica dupa-amiaza, pe o ceata buna si cu o sticla de 2 l de bere in loc de apa vroiau sa plece via Take spre Malaesti: "traseul este interzis din 1 decembrie, iar azi suntem numai in 30 noiembrie! deci aveam voie!" No comment!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 @ RT: BucegiLaura3 Dec 2003
   @ Re: Bucegi - Bucegi - Valea Grecului - AzugaThomas3 Dec 2003

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Glajarie  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Predeal - Valea Joitei  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - D.N. 73A Predeal - Piriul Rece  
Muntii DIHAM - Sub Varful Diham  
Muntii DIHAM - Statiunea Piriul Rece  
Muntii DIHAM - Valea Grecului  
Muntii DIHAM - Azuga  
Muntii DIHAM - Predeal - DN73A  
Muntii BUCEGI - Cabana Diham  
Muntii BUCEGI - Saua Baiului  
Muntii BUCEGI - Poiana Pichetul Rosu  
Muntii BUCEGI - Cabana Caminul Alpin  
Muntii BUCEGI - Hotel Alpin  
Muntii BUCEGI - Pichetul Rosu  
Muntii BUCEGI - Cabana Poiana Izvoarelor  
Muntii BUCEGI - Cabana Gura Diham  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  
Muntii DIHAM  
Muntii BUCEGI  
Muntii GARBOVEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii