Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Gradina Zmeilor

Bookmark and Share

Informaţii -

Nu există informaţii

Stiri

Nu exista

Fotografii

 1-10 din 18
  > [11-18]
Gradina Zmeilor
Gradina Zmeilor
Gradina Zmeilor
Galgaul Almasului
Pestera Zmeilor
Pui de Zmeu
Zmeul 2
Zmeul 1
Gard in Gradina Zmeilor
Gradina Zmeilor
 1-10 din 18
  > [11-18]

Trasee

Nu exista

Informatii GPS

Mesaje lista email

Nu exista

Alte informatii

Situata in apropiere de satul Galgaul Almasului, "Gradina Zmeilor" constituie un amplu fenomen de prabusire si erodare destructiva, dezolvat in gresia de Sinmihaiu. Acesta este o gresie de varsta miocen inferioara, relativ slab cimentata, avand intercalatii de pietrisuri si conglomerate, caracteristice pentru stratele de Sinmihaiu, din bazinul Almasului.

Formatiunile de aici au luat nastere prin desprinderea unor blocuri sau compartimente de gresii din masivul care constituie dealul Inchieturi (376 m) si alunecarea lor pe argilele vinetii de la baza, spre firul parului Dosului. Ulterior, prin denudatie si eroziune eoliana si pluviala, s-au format cele mai bizare coloane, metereze, poduri, ciuperci, etc. unele avand inaltimi de peste 10-12 m (Suraru, 1967). In ansamblu, ele formeaza o ingramadire haotica ciudata, care din fiecare punct de unde o privim ne infatiseaza alte si alte imagini, dintre cele mai ciudate si suprinzatoare.

"Gradina Zmeilor" ocupa o suprafata de 5 ha, de la primele formatiuni pana la baza abruptului.

Comentarii


alex badea, publicat Miercuri, 11 Aug 2010, 12:52
Multumesc! Am cules cele trebuincioase.
Emi Cristea Administrator Alpinet, publicat Joi, 5 Iun 2008, 11:24
Salutare. Ca o mica specificare, numele meu este Emi si nu Emil:-D

Si ce ma leaga de Gradina Zmeilor, e faptul ca am copilarit in satul Stana, de langa Zalau, peste Magura Stanii (Valea Stanii este un afluent al Agrijului, in care se varsa la Chichisa)
Alexandru Paşca, publicat Marţi, 29 Apr 2008, 21:12
Vreau sa fac complectare....fata catanii nu mai exista...sa daramat 73 cand au fost inundatiile....si stanca arata ca o fata care avea un soldat langa ea si parca avea un cos pe umar asta cel putin din ce mi-a spus bunica ca eu n-am vazut-o niciodata.

Dar ganditi-va cum e sa cresti in locurile alea si sa nu te saturi niciodata de ele, iar in sat locurile is mirifice, avem 2 izvoare cu apa sarata, si am auzit ca ar exista si ceva izvoare cu apa termala prin zona. Vreau si eu sa multumesc lui Emil ca a facut publice aceste locuri si cred din tot sufletul ca Valea Almasului va ajunge o zona turistica. Intr-un sat Racas exista o poiana de narcise iar la Jibou Gradina Botanica. Daca ajungeti vreodata prin locurile acestea va urez distractie placuta si sper sa va placa.
sorin bukszar, publicat Marţi, 5 Feb 2008, 22:17
:-) ai facut poze faine mai ales ca le-ai fotografiat peste gardul gradinii!:-o
Radu Nicolae Groza, publicat Joi, 13 Dec 2007, 14:18
Multumesc lui Emil ca a facut publice aceste locuri minunate(de unde sunt), dar mai exista o legenda cu o stanca care se numeste"Fata catanii", care(spune legenda) s-a transformat in stana de piatra la blestemul mamei. Iar o stanca din Gradina Zmeilor arata ca o fecioara cu o cofita pe umar.:-D


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii