Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Varful Tigaile Mici (1843 m)

Bookmark and Share
Ciucaş: Când nu poţi sta în casă, by Emi Cristea

20080112_020    M-am trezit cu senzatia ca iar or sa-mi fie date planurile peste cap. Trebuia sa fie Ciucas, trebuia sa pornesc la drum cu Laurentiu si Garcea, trebuia sa plecam pe la ora 8 (dupa noua ora, de vara). Dar se facuse pranz, aparusera nori la orizont, iar eu eram tot in biroul din mansarda, cu gandul la ce zi frumoasa trece pe langa mine, fara sa se intample nimic. M-a salvat un telefon. Geo are chef de munte, oriunde, numai sa fie (aveam sa aflu ca „sursa” chefului lui era de fapt Ioana, ca el mai mult cu gandul la bicicleta pierduse dimineata). Gata! Ne mobilizam. Dar la ce ora!! Este trecut de unu, si abia acum reusim sa plecam cu o masina, din Racadau. Trecand prin Sacele, spre Bratocea, intram in norii tot mai adunati. Deh, de dimineata fusese vremea buna de munte. Acum totul pare sa se strice. Si parca imi pierise si din chef... las` sa fie, ca poate n-am sa regret. A trecut un ceas si am ajuns in sfarsit in Pasul Bratocea, intre judetele Brasov si Prahova. Suntem la o altitudine de 1265 metri, intre muntii Ciucas si Grohotis, intr-o mica poiana din...

Information -

There is no information

News

Nu exista

Pictures

tigaile mari bis
tigaile mari
Viscoliri
Vârfurile Bratocei
Ciucaş şi Tigăi
Tigăile
Ciucaşul

Trails

Nu exista

GPS Data

Email forum messages

[Feb 24, 2015] Re: [a] RT Ciucas - Plaiul Domnesc (Romeo Popoiu ro_mi_ke@yahoo.com [alpinet2k])  
[Feb 1, 2012] [a] RT Ciucas (Bogdan Balaban)  
[Sep 2, 2010] Re: [a] rog info Ciucas (Bogdan Balaban)  
[Sep 2, 2010] [a] rog info Ciucas (sminescu)  

Other info

Varful Tigaile Mici (1843 m) este cel mai inalt varf din culmea Bratocei. Este primul, cum urci dinspre Saua Tigailor (poteca turistica il ocoleste). Din el se desprinde spre Est, Culmea Tigaile Mici.

Pe unele harti turistice este trecut ca Vf. Bratocea (cu cota de 1827 m). Acest toponim este eronat. Culmea Bratocei si-a luat numele dupa Valea Bratocei, initial denumirea asociindu-se culmii doar pana la Cota 1683 (ce se vede din bazinul Vaii Bratocea).

Comments


There are no comments

Login or register to comment