Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Padina Sindileriei - Varful Turnu

Bookmark and Share

 
Padina Sindileriei-Varful Turnu

Track-uri asociate:


Padina Sindileriei
(Zarnesti - Valea Crapaturii - Coltul Chiliilor - Padina Sindileriei - Vf. Turnu)

Dupa ce pleci din Saua Chiliilor, pe poteca ce duce spre Diana (banda albastra), la putina vreme ai sa intalnesti in padure (aproximativ 1183 m altitudine) marcajul cruce rosie pe un copac. De aici se intra in Padina Sindileriei.
Prima parte se urca prin padure pana la peretii din stanga vaii, pe sub care se strecoara poteca. Acesti pereti se vad inca de la bifurcatie. Odata intrat in vale, strabati o zona mai deasa de arbori pitici, dupa care iesi din padure, intre peretii apropiati ai vaii, sub Saritoarea Scarii. Saritoarea se trece usor, ajutandu-te de cablul de otel montat aici.
Mai sus de acest prag, poteca urca puternic pe grohotis marunt si instabil, pe firul vaii, pana la aproximativ 1520 metri altitudune, sub Cetatile Sindileriei. De aici valea se desparte in doua fire. Noi urcam pe cel din stanga (amonte), numit Valcelul Secundar al Sindileriei, pe o panta accentuata, cu grohotis, incercand sa tinem cat mai aproape de perete sau de jnepeni (este mai usor prin acele parti). Sus, atingem o creasta, ce se lasa din Vf. Turnu, separand Padina Sindileriei de Padina Calului.

Suntem la aproximativ 1680 metri altitudine, iar de aici poteca noastra se strecoara printre jnepeni pe creasta ingusta dintre cele doua vai. Atentie la marcajele turistice care indica si locurile prin care trebuie sa te strecori. Altfel, exista dificultati de orientare, si ceva pereti expusi. Pe muchia asta urcam incet spre zona superioara a muntelui, iesind pe o coasta mai potolita, la aproximativ 1850 metri altitudine, intre palcuri intinse de jnepeni. Trecem peste varful secundar ce l-am atins, si dupa o portiune mai expusa (aproximativ douazeci de metri pe o poteca agatata deasupra peretilor din Padina Sindileriei), coboram intr-o mica strunga sub Vf. Turnu (atentie la coborare, mai ales pe vreme umeda, stanca fiind un pic expusa).

Din strunga, ne strecuram printre jnepeni pana pe varful Turnu, cu cota de 1911 m. Suntem in creasta Pietrei Craiului, langa indicatorul turistic.

De la bifurcatia din apropierea Saua Chiliilor, pana aici, se fac aproximativ 3 ore.

ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii