Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Valea Narujei - Saua Tisitei

Bookmark and Share

 
Valea Narujei-Saua Tisitei

Timp: 4 - 4 1/2 ore;

Valea Narujei este strabatuta integral de un drum forestier accesibil autoturismelor.
Se porneste la drum de la confluenta Balosului cu Naruja (aici se poate ajunge si pe traseul 2, din Vetresti - Herastrau in cel mult 2 ore). Punctul de plecare, care coincide si cu o ramificatie de drumuri forestiere, este indicat de o sageata fixata pe un stilp de marcaj chiar linga podul de peste apa Balosului. Farmecul drumetiei este intregit de prezenta sectoarelor de chei ce alterneaza cu portiunile de vale larga, intr-o insiruire armonioasa de-a lungul vaii Narujei. Traseul nu prezinta dificultati in orientare si nu necesita eforturi suplimentare, intrucit se desfasoara in intregime pe drumul forestier care se tine foarte aproape de albia Narujei.
La capatul din amonte al Narujei aspectul vaii se modifica transat, indata ce se patrunde in "pilnia" uriasa din care doua piraie aduna puzderia firicelelor de apa alcatuind laolalta ceea ce se intelege mai sugestiv denumit "izvoarele Narujei". In acest decor, pe prima poienita a unui "bot" de deal exista doua cabane. Sint cabanele "Izvoarele" ( un canton silvic si o cabana forestiera abndonata).
De la cabane se paraseste spre dreapta drumul forestier si pe o poteca se urca in saua Tisitei unde se face jonctiunea cu "traseul de creasta" ( 1 ).

ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii