Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Comuna Nereju - Comuna Tulnici

Bookmark and Share

 
Comuna Nereju-Varful Laposu De Jos-Varful Tiganusa-Dealul Secaturii-Satul Vetresti-Herastrau-Podul Schiopului-Satul Valea Neagra-Satul Plostina-Satul Haulisca-Cabana De Vanatoare Tulnici-Comuna Tulnici

Timp: 14 - 16 ore;

Este singurul traseu turistic marcat de la extremitatea rasariteana a Muntilor Vrancei. Mai intai, impreuna cu traseul 1 (banda rosie) se parcurge distanta dintre comuna Tulnici si satul Coza, dupa care se urca pe drumul local in Dealul Morii la intersectia si pina in acest punct drumul este folosit si de traseul 11.
Drumetia continua mergind pe un drum de carute ce strabate finete presarate cu o multime de "odai", depasind obirsia Leadovei, platoul Plostina (de la vest de satul cu acelasi nume), izvoarele Vasuiului si Saratelului, si interceptind Vinseuarea (740 m.) de sub Magura Spinesti (926 m.). Se trece apoi prin vatra satului Valea Neagra, se traverseaza paraiasul ce-i poarta numele, se intra pe un drum forestier si se coboara pe linga Satu Nou si schitul Valea Neagra la Vetresti - Herastrau in albia Narujei. Se recomanda inoptarea la districtul silvic Herastrau sau camparea in aceasta zona.
Mai departe, pe versantul nordic si apoi pe culmea golasa a dealului Chiriac, se urca tot mai mult, se traverseaza un drum forestier si marginea unei pasuni ce sfirseste la capatul de nord al Dealului Secaturii.
In continuare, pe directia sud (stinga), prin pieptisuri si locuri mai domoale, se patrunde in padurea batrina de amestec si se iese in cele din urma in pajistea de pe virful Tiganasul (1075 m.). De aici se coboara usor catre un plai larg si pe drum de carute se ajunge intr-o frumoasa poiana "pazita" de doua cladiri, in locul numit "Intre Plaiuri", de fapt la intersectia cu drumul ce coboara spre localitatea Paltin, catre stinga (vest).
Mai departe,traseul urmeaza culmea larga cu urcusuri si sesuri, trece prin marginea vestica a pasunii de la obirsia Tipaului, iar in pajistea Laposul de Jos se racordeaza la "traseul de creasta", coborind impreuna spre Nereju.

ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii