Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Refugiul Diana - Saua Padinei Inchise

Bookmark and Share

 
Refugiul Diana-Brina Caprelor (Craiului)-Saua Padinei Inchise

Track-uri asociate:


Brana Caprelor
(Vf. Turnu (1911 m)- Saua Padinei Inchise (1936 m) - Brana Caprelor - Refugiul Diana - Saua Chiliilor (1120 m) )

Traseul porneste, de langa Refugiul Diana, de la poiana din Curmatura Prapastiilor (1510 m altitudine), urcand in serpetine scurte prin padurea deasa de molid. Dupa cateva zeci de metri diferenta de nivel, marcajul banda albastra iese din padure, pe sub Turnul Mic al Dianei, urcand pe la baza peretelui spre Grota Caprelor (1619 m altitudine), loc ce poate fi folosit ca adapost in caz de ploaie.
Mai sus de Grota Caprelor, dupa ce trece peste o mica muchie, poteca se agata deasupra Vaii Padinei Inchise, pe o brana ingusta, intre perete si padurea ce se lasa abrupt peste peretii dinspre vale. In felul acesta urcam, castigand repede altitudine, pana cand suntem nevoiti sa ne cataram peste o muchie stancoasa (cca cinsprezece metri diferenta de nivel), dincolo de ea intrand in firul unui valcel afluent al Padinei Inchise. Pe acest valcel, urcam pe sub peretii Muchiei Padina Popii (peste grohotisuri instabile), pana la izvorul de La \"Gavan\" (identificat de la mare distanta datorita grotelor in care s-a format).

La Gavan este cel mai ridicat izvor din masivul Piatra Craiului (1880 metri altitudine). De aici se poate trece peste Muchia Padina Popii, in traseul marcat cu triunghi albastru, ce coboara de pe Vf. Padina Popii, spre refugiul Diana, prin Valea Padina Popii.

Poteca noastra coteste la stanga, iesind pe la obarsiile inierbate ale Padinei Inchise, pana in Saua Caprelor (Saua Padinei Inchise) situata la o altitudine de 1936 de metri. De aici se poate continua spre Vf. Turnu (marcaj punct rosu, cca 1 ora), spre Vf. Ascutit (marcaj punct rosu, cca 1 ora) sau Cabana Curmatura (banda albastra, cca o ora).

Durata de la Refugiul Diana la Saua Padinei Inchise este de aproximativ 2 ore.

ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii