Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Valea Barbuletul - Varful Bucsa

Bookmark and Share

 
Valea Barbuletul-Varful Bucsa

Track-uri asociate:


Moeciu de Sus - Valea Barbulet - Vf. Bucsa
(Traseul porneste de la cantonul silvic Valea Bangalesei (capatul satului Moeciu de Sus) si insoteste marcajul cruce rosie pana la confluenta Grohotisul - Barbuletul. De aici intra pe Valea Barbuletul pana inainte de primul pod peste rau. Noi am parasit marcajul (triunghi rosu) continuand pe Valea Barbuletul, pe poteca nemarcata, pana la capatul drumului forestier si apoi pe valcelul Barbuletul pana pe varful secundar al Bucsei (1757 m). De pe Vf. Bucsa (1848 m) am coborat pe poteca marcata cu triunghi rosu, pana la confluenta Barbuletu - Grohotisul.)

Traseul turistic, marcat cu triunghi rosu, se desprinde din Valea Bangalesei (la confluenta acesteia cu Valea Barbuletului), in dreptul unei constructii de lemn parasite.

La inceput marcajul urmeaza drumul forestier de pe Barbuletul, pentru ca inainte de podul de peste vale, sa intre in padurea din stanga. Dupa cateva serpentine scurte si puternice pe muchia muntelui Bucsa, traseul se domoleste, urmand aceasta muchie spre Vf. Bucsa.

De la aproximativ 1500 metri altitudine, iesim din padure in cateva poieni lungi, de-alungul culmii, cu priveliste deosebita spre abruptul vestic al Bucegilor.
Vf. Bucsa se vede masiv, inaintea noastra, ca o cocoasa mare. De la golul alpin (aproximativ 1700 metri altitudine), poteca marcata o ia de-a coasta, spre saua dintre Bucsa si Muntele Strungile Mici. Noi putem urca direct pe varf urmarind umarul puternic ce se lasa din acesta, spre culmea Bucsa.

ComentariiFara comentarii
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii