Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Everest, pãmînt românesc @ ProTV : News

Bookmark and Share

Everest, pãmînt românesc @ ProTV - Fri, Mar 21, 2003, 5:46 am, visited 2828 times


O echipã de la departamentul de ştiri al Pro TV îi va însoţi pe cei 12 alpinişti ce vor escalada Everestul, transmiţînd la postul TV imagini în direct sau înregistrate, în cadrul emisiunii "Everest, pãmînt românesc", se aratã într-un comunicat remis MEDIAFAX.


Membrii expediţiei Everest 2003, conduse de exploratorul David Neacşu, vor pleca din Bucureşti la 27 martie, urmînd sã revinã în ţarã în jur de 1 iunie, cînd se încheie perioada din an în care vîrful este accesibil.

Ascensiunea se va desfãşura pe partea tibetanã a Himalayei, via Kathmandu, Nepal. În tot acest timp, Pro TV va urmãri pas cu pas fiecare etapã a caravanei şi va difuza imagini, atît în direct, cît şi înregistrate, din cele mai importante locuri pe care le vor parcurge alpiniştii.

Pro TV va conferi emisiunii accente de reality-show, acoperirea unui astfel de eveniment constituind o provocare şi pentru departamentul de ştiri al Pro TV care va trimite o echipã de filmare alãturi de cei 12 exploratori. Aceasta va fi nevoitã sã îndure cot la cot cu alpiniştii condiţiile de frig, viscol şi altitudine.

David Neacşu deţine recordul mondial de vitezã pe cel mai înalt munte al Africii (Kilimanjaro, 5890 de metri), urcat şi coborît în 54 de ore.

El a fãcut o expediţie solitarã pe cel mai înalt vîrf de pe continentul american (Anconcagua, 6960 de metri). A urcat pe Mc Kinley, în Alaska, cel mai dificil vîrf din lume, deoarece are cea mai mare diferenţã de nivel (4000 de metri) şi cea mai scãzutã temperaturã (- 57 de grade Celsius).

David a mai participat la o expediţie în Cordiliera Blanca, vîrful Huascaran (6820 de metri) şi a cercetat în Ţara de Foc mãrturiile trecerii pe acolo a exploratorului roman Iulius Popper, în secolul al XIX-lea.

@Mediafax
Bogdan Toma

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.