Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Rafting pe Crisul Repede - Joi, 19 Mai 2005, 14:30, vizitată de 4358 ori


Pentru cei interesaţi de rafting pe Crisul Repede: la aproximativ 45 de minute de podul de la Ciucea este dispus transversal un bustean periculos pentru integritatea barcilor. Sectorul Ciucea-Bucea nu este foarte spectaculos, in schimb dupa confluenta cu Iadul, Crisul se apropie ca nivel spectacular de Nera.
Mai exista un prag stancos cam la jumatate de ora de la confluenta cu Iadul, care poate fi mai usor depasit prin dreapta, in sensul curgerii raului(este si o cladire mica acolo) si un altul in dreptul localitatii Suncuius, de care se trece mai usor prin stanga. Este posibil ca la ape mai mici sa mai apara si altele, noi am avut sansa sa prindem un debit destul de mare, după ploile din aprilie-mai.
Reperele orare sunt relative, funcţie de viteza râului.
Ca si intervale orare, noi am parcurs Crisul Repede astfel:
Ciucea-Bucea 4 ore, Bucea-confluenta cu Iadul 1 ora;confluenta cu Iadul-pod Balnaca 1 ora si 10 minute: pod Bâlnaca-cascada Vadu Crişului 1 ora 1/4. Cascada-iesire din apa in dreptul haltei Vadu Crişului (imediat dupa picioarele unui fost pod) 1/4 ore. In total Ciucea-Vadu Crişului (in dreptul haltei, nu până în localitate!) cam 8 ore (fără opriri).
Ovidiu Serban

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.