Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

@ Tura Vercors - Thu, Mar 13, 2003, 7:26 am, visited 1299 times
[News taken from Alpinet2k]


From: CAPDD <l...@rdsor.ro>
Date: Wed, Mar 12, 2003, 9:54 am
Subject: @ Tura Vercors
Hello alpinet2k,

Centrul de Arii Protejate si Dezvoltare DurabilaBihor, organizeaza sub egida Federatiei Romane de Speologie (www.frspeo.ro) o expeditie speologica si turistica in Masivul Vercors, Departamentul Isere, Franta.

Perioada: 5-15 iunie 2003. Plecarea 5 iunie dimineata din Oradea.

Dimensionare: 12 persoane

Taxa: 199 euro/persoana. Taxa include urmatoarele: asigurare medicala, transport dus-intors Oradea-Vercors si retur, transport local in zona taberei, taxele de autostrada, cartea verde pentru masini, toate cheltuielile soferilor, cazare in Masivul Vercors, echipament colectiv pentru speologie si canioane, ghizi specializati.

Plata se poate face in doua transe. Un avans de 100 euro pana la data de 15 aprilie 2003. Restul se va plati in dimineata plecarii din Oradea. In caz de retragere dupa data de 15 aprilie se va restitui doar 50 % din suma achitata.

Cazarea se va face pe drum (o noapte la dus si una la intors), in functie de ruta aleasa si de alte conditii specifice din momentul plecarii. In situatia in care se va sta la camping sau in conditii de motel, costurile vor fi suportate de participanti (aproximativ 10 euro/noapte in regim de camping).

Cazarea in Masivul Vercors se face in conditii de refugiu montan, din zona de explorare speologica. Conditiile de cazare cer ca participantii sa fie dotati cu sac de dormit si saltea.
Masa se va realiza prin autogospodarire.

Data limita de inscriere 15 aprilie 2003.

Dupa data limita de inscriere, participantii vor primi inca o circulara cu amanunte suplimentare, din partea organizatorilor, pana in data de 01.05.2003.

Programul va fi structurat in doua parti: partea speologica si partea turistica. Continutul sau va fi stabilit dupa completarea grupului, in functie de ponderea celor doua parti.
Partea speologica va cuprinde: explorari speologice in premiera, ture de parcurgere pesteri si canioane, ture de vizitare pesteri turistice amenajate, turism de poteca, o zi de escalada.

Partea turistica va cuprinde: vizite in orasele Grenoble si Lyon, vizite pesteri turistice amenajate, vizitarea Parcului Natural al Muntilor Vercors.

Varsta pentru care este deschis programul: peste 18 ani

Participantii vor trebui sa aiba: echipament pentru drumetie montana (bocanci, pantaloni si geaca impermeabila, pulover din lana sau polar etc.), vesela proprie.
Participantii care doresc sa faca parte din programul speologic vor trebui sa aibe la ei: echipamentul speologic individual conform normelor Scolii Romane de Speologie. Pe timpul expeditiei grupul va beneficia de cadre brevetate de Scoala Romana de Speologie si Scoala Franceza de Speologie.

Pentru amatorii de parcurs de canioane se poate asigura program separat, pentru cei antrenati si cu echipament adecvat, cu suportarea costurilor specifice pentru angajarea unui monitor. Pret estimativ: cca.150 euro/grup de maxim 5 pers.

Pentru cei care vor sa faca explorari speologice nivelul minim acceptat: TSA 1 conform normelor Scolii Romane de Speologie. Pentru o taxa suplimentara de 10 euro se asigura un stagiu de 4 zile in zona Ciur Ponor, pentru acomodarea cu parcursuri subterane si omogenizarea grupului. Instruirea se face numai pentru minim 8 persoane, care trebuie sa anunte pana la data 15.04.2003

Avand in vedere spatiul limitat de depozitare, bagajele maxim acceptate pentru o persoana: un rucsac de 80 litri + o banana speologica.

Masivul Vercors este unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri naturale regionale din Franta (www.pnr-vercors.fr). Peisajul surprinde oriunde te-ai deplasa: creste muntoase, vai adanc sapate, platouri montane inalte, chei lungi de ordinul zecilor de kilometri cu pereti ce depasesc 300 de metri, rauri tumultoase, canioane impresionante, pesteri deosebit de frumoase. Cu toate ca este un masiv muntos locuit, oamenii au stiut sa protejeze ceea ce natura a oferit, fapt care constituie un exemplu pentru orice turist care viziteaza Vercors-ul.

Masivul Vercors beneficiaza de un cadru natural deosebit, fiind inconjurat de Masivul Central Francez, Masivul Hautes Alpes si Masivul Belledones. La poalele sale se pot vizita orase deosebite, adevarate monumente de arhitectura: Grenoble, Lyon (oras situat pe lista site-urilor protejate de UNESCO), Valence etc.

Expeditia este deschisa tuturor speologilor si nu numai, tuturor iubitorilor de natura si sporturi in aer liber.

Atentie!!! Nu sunt acceptate persoane care au avut probleme in spatiul Uniunii Europene, de genurile urmatoare: expulzari, vize de restrictionare pe pasaport, taxe sau amenzi neplatite la timp etc., sau au pasaportul deteriorat, expirat sau care expira in termen de trei luni de la data plecarii!!!
Persoana de contact:
Tudor MARIN,
Tel/Fax: 021/212 57 84,
Mobil: 0745 043 417,
e-mail: tudormarin@hotmail.com


--
Best regards,
CAPDD mailto: lifeapuseni@rdsor.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.