Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Furtuna in Fagaras - Tue, Sep 16, 2003, 12:07 pm, visited 5763 times


Turisti polonezi blocati in Muntii Fagaras, din cauza unei furtuni

Salvamontistii sibieni cauta de doua zile un cuplu de turisti polonezi care au ramas blocati in Muntii Fagaras, din cauza furtunii ce a izbucnit in masiv, de cateva zile. Potrivit sefului Serviciului Public "Salvamont" din Sibiu, Nicolae Mustea, salvamontistii au primit sambata seara un mesaj SMS pe telefonul mobil de interventie, prin care erau solicitati sa intervina pentru a ajuta doi turisti rataciti pe munte.

Reprezentantii "Salvamont" Sibiu nu cunosc inca prea multe date despre cei doi oameni, dar au reusit sa afle ca este vorba despre un barbat si o femeie care se afla de cateva zile pe munte, in zona Suru, iar, de sambata, se lupta cu furtuna. Pentru ca vremea pe munte este extrem de rea, ei asteapta interventia salvamontistilor in cortul pe care il au cu ei, insa nu pot da prea multe detalii despre zona in care se afla, pentru ca nu cunosc prea multe despre Muntii Fagaras.

Potrivit oficialului sibian, patrule de salvamontisti au inceput cautarea celor doi turisti, insa ei trebuie, practic, sa perieze muntele in zona Suru, pentru a da peste cei doi rataciti. Turistii polonezi au lasat sa se inteleaga ca nu au probleme, deocamdata, au provizii destule, insa nu se pot misca din cort, din cauza conditiilor meteo dificile. Ei au lasat de inteles salvatorilor romani ca prefera sa astepte ajutor in cort, decat sa se aventureze in necunoscut. Ieri, la orele pranzului, actiunea de cautare a celor doi turisti era in plina desfasurare.

F. Gadea

Romania Libera, Editia de locala Transilvania-Banat
Claudia Haret


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Cabana Suru  
Muntii FAGARASULUI - Valea Rea  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI - Saua Suru  
Muntii FAGARASULUI - Sub Varful Suru  
Muntii FAGARASULUI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.