Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Mocanita din Valea Vaserului : News

Bookmark and Share

Mocanita din Valea Vaserului - Fri, Sep 26, 2003, 2:31 pm, visited 1582 times


Anul acesta din ce in ce mai multi turisti s-au plimbat in Valea Vaserului cu faimoasa mocanita. Din pacate insa fluierul specific locomotivei de linie ingusta nu s-a putut auzi in fiecare dimineata. Din cand in cand trenul a plecat mai tarziu de ora 6, motiv de bucurie pentru turistii mai somnorosi sau ma i intarziati... Cert este ca si anul acesta amatorii de locuri putin umblate si fotografii deosebite s-au bucurat de peisaje insorite, racoare in padurile seculare si trasee montane marcate. Da, marcate! Exista chiar o harta a zonei si liniei CFF si se poate achizitiona pentru aprox. 200000 lei din gara de linie ingusta de unde se cumpara si biletele. Costul unui bilet dus-intors este de 100000 lei/persoana iar traseul este de aprox. 30 km. Exista, sigur, si cazuri cand vremea a fost nefavorabila cu ploaie si frig dimineata, dar suieratul mocanitei tot s-a auzit.
Pentru urmatorul sezon (2004) se prevad noi locomotive pe linia din Valea Vaserului, una din ele functionand chiar din aceasta toamna. Vor exista mai multe vagoane pentru transportul calatorilor iar conditiile de campare de la Faina vor fi mai bune.
Sa speram ca si vremea va tine cu noi si ca vom avea si o iarna frumoasa, pentru ca exista povesti aparte despre aceasta vale chiar si iarna.
Daniel SECARESCU

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.