Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Cabană nouă în Munţii Făgăraşului : News

Bookmark and Share

Cabană nouă în Munţii Făgăraşului - Mon, Oct 13, 2003, 12:28 pm, visited 7992 times


Din localitatea Câineni, de pe malul Oltului (vezi harta pliabilă din numărul 32 al revistei Munţii Carpaţi) pleacă spre sud-est drum auto către localitatea Boişoara. După 7 km din Câineni, se desprinde drumul forestier pe Valea Boia (Boia Mare). O scurtătură pentru picior începe după ieşirea din localitatea Grebleşti, înaintea podului ce traversează apa Boia; urmăm poteca de pe prundul râului.

După 3 ½ ore de când am pornit din gara Câineni, sosim la confluenţa Boia Mare, în dreapta, cu Boia Mică, în stânga. Aici se află o casă forestieră cu etaj şi spaţiu mare de locuit, devenită proprietate privată şi deschisă primirii de oaspeţi. Are lumină de la grup electrogen propriu şi asigură cazare în bune condiţii. Cabana este de luat în considerare pentru parcursurile turistice pe muchia dintre Pârâurile Boia, spre Olanu, Vemeşoaia şi zona Vârfurilor Ciortea (vezi şi harta pliabilă din numărul 30 al revistei), dar şi spre minunatul lac din Căldarea Budislavului. De la cabană se poate accede pe munţii ce se înşiruie până în creasta principală a Făgăraşului fie pe Valea Boia Mare (apoi de aici, pe poteca Arsurilor, ce începe aproximativ la 1 km în amonte de cabană), fie pe Valea Boia Mică (şi apoi pe poteca de pe Muchia Tâmpu (Câmpu pe harta pliabilă)).

Pentru numele Boia există atestări documentare din 1 septembrie 1393 şi 31 august 1394, într-un hrisov al lui Mircea cel Bătrân (vezi cartea lui Costea Martinoiu, Toponimia Ţării Loviştea).

Dinu Boghez
Râmnicu Vâlcea
Cătălin Olteanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Piciorul Mt. Lespezi  
Muntii FAGARASULUI - Varful Scarisoara Mica  
Muntii FAGARASULUI - Muchia Lui Fat  
Muntii FAGARASULUI - Piciorul Mt. Buteanu  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.