Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Acuzatii ulterioare - Thu, Jan 29, 2004, 2:44 pm, visited 5031 times


Reprezentanţii alpiniştilor din Ardeal consideră că familiile celor cinci schiori care au murit pe Valea Morarului din Bucegi ar trebui să-i dea în judecată pe organizatorii concursului de schi-alpinism.
Alpiniştii s-au intilnit cu preşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, Emil Colimban, arătîndu-se nemulţumiţi că federaţia nu le reprezintă interesele în mod corespunzător şi susţinînd că a fost încălcat regulamentul concursului de schi-alpinism din Bucegi.
Unul dintre participanţii la concursul din Bucegi, Peter Karoly, a declarat că "traseul a fost schimbat în ultimul moment, fiind prelungit cu 400 de metri pe Valea Morarului”. .
Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, Emil Colimban, afirma că a constatat "cu părere de rău lipsa de maturitate din partea celor care au participat la aceste discuţii".
Chiar dacă reprezentanţii alpiniştilor susţin că întrecerea sportivă din Bucegi a fost organizată sub egida Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, Emil Colimban neagă acest lucru. El a declarat că, din punctul său de vedere, singurul vinovat pentru tragicul eveniment, produs in muntii Bucegi, este avalanşa.

Mediafax
Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Coltii Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Bran-Podul Oprisului-Valea Poarta-Mt. Pintecele-Stina Gaura-Valea Gaura-Curmatura Hornurilor-Varful si Cabana Omu

 

Comments
Fără foto GHEORGHIU PAUL, Fri, Jan 30, 2004, 4:27 pm

E mai mult decat evident ca singurii responsabili pentru ce s-a intamplat au fost organizatorii. Ei au ales locatia de desfasurare a concursului intr-o zona in care exista clar pericolul avalanselor. Organizatorii au jucat "ruleta ruseasca" cu viata participantilor si au pierdut. Afirmatia domnului Emil Colimban e ridicola si o astfel de atitudine creaza premizele repetarii tragediei. Concluzia ca "avalansa" ar fi responsabila pentru accident e cat se poate de... iresponsabila. Familiile victimilor au tot dreptul si datoria chiar de a-i da in judecata pe organizatori. Oamenii trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca sunt intotdeauna responsabili pentru actiunile lor. Organizatorii au luat o decizie gresita iar consecinta acelei decizii a fost moartea a cinci schiori.

Fără foto renate-elena dan, Mon, Feb 2, 2004, 6:38 pm

Pentru Dl. Gheorghiu Paul:
Nu va suparati dle Gheorghiu, dar dvs. stiti ce inseamna un sportiv profesionist? Stiti ce-nseamna o competitie nationala de schi-alpinism? Inseamna ca toti acei sportivi profesionisti (care din pacate, acum arunca vina in spatele organizatorilor) nu merg la promenada, ci pe un traseu departe de poteca turistica. Si, mai mult decat atat, ei au fost de acord cu traseul inca din seara precedenta concursului.
Acuzatiile si noroiul prin care sunt tarati aceeasi oameni care organizeaza astfel de concursuri de ani de zile nu-i vor aduce pe baieti inapoi.
Si ca sa nu credeti ca sunt lipsita de bun simt sau compasiune, sa stiti ca i-am cunoscut pe toti cei 5 sportivi (ne-am intalnit la alte concursuri). Chiar mai mult, cu cei doi baieti din Zarnesti am facut si eu antrenamente din cand in cand. Asa ca, va rog din suflet, nu mai aduceti acuzatii gratuite unor oameni care pun suflet in ceea ce fac si sunt cat se poate de responsabili... si lasati-i pe baieti sa se odihneasca in pace.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.