Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Accident Lacul Rosu - Tue, May 4, 2004, 1:01 pm, visited 3235 times


Un elev din Iasi s-a aruncat intr-o prapastie din zona Lacul Rosu

Vecinii familiei Ionescu sustin ca baiatul era nazdravan, plin de energie, fapt care a generat, in repetate randuri, probleme parintilor sai. "Inca de mititel era un zvapaiat. Era tot timpul pus pe sotii, agitat, vorbaret", spune unul dintre vecinii lui Victor.

Vineri seara, parintii baiatului s-au alertat ca Victor nu ajunsese acasa de la scoala. Stiau ca, dupa cursuri, mai intarzie cu prietenii mai ales ca se apropiau cele doua zile libere ale saptamanii. Se facuse, totusi, destul de tarziu, astfel ca mama si tatal minorului au intrat in panica.

Sambata dimineata, tatal acestuia s-a prezentat la Politie si a reclamat faptul ca baiatul sau nu ajunsese acasa. Autoritatile au plecat in cautarea minorului, astfel ca, sambata seara, familia Ionescu a fost instiintata ca Victor ajunsese in zona Lacul Rosu unde s-a aruncat intr-o prapastie adanca de 200 de metri.

A sarit in gol cu rucsacul in spate

Imediat ce au aflat teribila veste, cei doi parinti au plecat catre Gheorghieni, locul in care baiatul lor si-a petrecut ultimele clipe. Dupa cum au declarat cativa localnici, adolescentul a fost observat, vineri seara, singur pe varful muntelui. La un moment dat, acestia l-au vazut pe Victor luandu-si avant de pe creasta versantului si aruncandu-se in gol. Apoi, trupul sau s-a izbit violent de poalele muntelui Suhardul Mic, aproximativ 200 de metri in jos.

Echipaje de salvamontisti si politisti din Gheorghieni au fost chemati imediat la fata locului si nu au putut face altceva decat sa constate decesul lui Victor Ionescu.

Corpul neinsufletit al baiatului era strivit din cauza loviturilor puternice suferite. La locul tragediei a mai fost descoperit si rucsacul copilului, plin de carti, care a ramas agatat in creanga unui copac, situat la jumatatea prapastiei. Singurul lucru pe care l-au putut face salvamontistii a fost sa coboare cadavrul de pe munte si sa-l transporte la morga.

Nu se stie cum a ajuns pe Suhard

Incidentul a trezit deja anchetatorilor mai multe suspiciuni in ceea ce priveste relatarile martorilor. In primul rand, autoritatile nu stiu cum a ajuns copilul in zona Lacului Rosu. De asemenea, o alta dilema o reprezinta problema provenientei banilor pe care i-a avut baiatul pentru a calatori pana in Gheorghieni, deoarece parintii au declarat ca nu-i dadusera, vineri dimineata, decat 20.000 de lei pentru a-si cumpara, la scoala, ceva de mancare.

Au fost demarate ample investigatii

Anchetatorii au mai adus in discutie si zona in care s-a petrecut incidentul. De ce Victor a ales tocmai Lacul Rosu? Parintii minorului au precizat ca baiatul era fascinat de munte, dar nu fusese niciodata in zona in care si-a gasit sfarsitul.

In cazul decesului adolescentului Victor Ionescu, au fost demarate ample investigatii, pentru a elucida cauza mortii acestuia si stabilirea motivelor pentru care baiatul si-ar fi pus capat zilelor.

Marian Panait

Sursa: Gardianul, Numarul 598 - 4 mai 2004

http://www.gardianul.ro/articol.php? a=liniafierbinte2004050401.xml
Petru Şuţchi

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.