Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Marcaje noi in Ciucas - Thu, Aug 12, 2004, 2:25 pm, visited 9608 times


Faţă de harta publicată în numărul 23 al revistei Munţii Carpaţi, şi faţă de harta apărută în colecţia Munţii Noştri (în 1986), am constatat (Ică Giurgiu, Andrei Samoil, Cristina Lazăr, Alexandru Cristal), pentru traseele ce pornesc din zona Babarunca, deosebiri importante.

Traseul triunghi roşu, ce debutează pe V. Babarunca (şi este anunţat pe stâlpul indicator - aflat la mică distanţă de refugiul salvamont de lângă drumul naţional - ca ducând în Poiana Tesla), urcă în realitate în versantul stâng geografic al Babaruncăi, ieşind undeva sub Vf. Bratocea, de unde se dirijează spre Şaua Tigăi. Marcajul începe pe drumul forestier de pe V. Babarunca, este destul de galben la început, din cauza vechimii, şi, în zona inferioară a Cheilor Babarunca, ne poate păcăli deoarece la prima ramificaţie a drumului el merge spre dreapta, într-un cot net de 180 grade; tocmai acolo semnul (aplicat sus, pe un perete de stâncă) este cam şters, greu vizibil. Mult mai sus faţă de acest loc, într-o porţiune unde arborii boltesc întunecos deasupra potecii, se desprinde către înapoi o potecă marcată cu punct roşu (bănuim că ajunge în Poiana Teslei).

De la stâlpul indicator menţionat porneşte triunghiul galben, suind pe direcţia sud-est, ajungând probabil pe creasta Muntelui Bratocea, marcată cu bandă roşie.

Ică Giurgiu (Bucureşti)
Cătălin Olteanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii CIUCAS - Stana Bratocea  
Muntii CIUCAS - Mt. Urlatoarea Mica  
Muntii CIUCAS - Cabana Ciucas  
Muntii CIUCAS - Saua Ciucas  
Muntii CIUCAS - Saua Teslei  
Muntii CIUCAS - Poiana Tesla  
Muntii CIUCAS - Podul Teslei  
Muntii CIUCAS - Varful Ciucas  
Muntii CIUCAS - Varful Bratocea Mica  
Muntii CIUCAS  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Cheia-Valea Gropsoara-Saua Buzoianu-Poiana Stinei-Cantonul Silvic Valea Stinei-Cheile Vaii Stinei-Curmatura Stinei-Izvorul Hotului-Saua Chirusca-Cabana Ciucas

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.