Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Cabana Garofiţa vă aşteaptă : News

Bookmark and Share

Cabana Garofiţa vă aşteaptă - Tue, Dec 21, 2004, 2:21 pm, visited 4438 times


Cabanierii de la Garofiţa, doi fraţi, “care gătesc mai bine decât o femeie”, aşteaptă turiştii români, tot timpul anului. Şi le oferă, gratuit, un ceai de zmeură. Din punct de vedere financiar străinii contribuie substanţial la rezistenţa lor la cabană.

Drumul din Valea Dâmboviţei până la ei a fost stricat de maşinile care au ras pădurea, în sus de cabană. Singurul avantaj pentru turişti al acestei defrişări este că muntele poate fi văzut în detaliu, de la cabană, semnalizările cu cei rămaşi în porţiuni dificile fiind acum mai uşoare. Nu există legătură telefonică la cabană, dar ceva mai sus de ea, sau pe Valea Dâmboviţei, conexiunile sunt posibile. La cabană nu este curent electric. Pentru anumite rezervări, inclusiv cereri de pregătire a mesei, sunaţi din timp la 0248.250.250, în Piteşti, unde puteţi stabili detaliile necesare Dvs. Altfel, găsiţi un adăpost primitor, dar nimic de mâncare de cumpărat.

Marcajele din zona cabanei au fost şi ele afectate de defrişare; pe vreme cu vizibilitate scăzută se pot produce pierderi serioase de timp sau pur şi simplu ocolirea cabanei de către cei care vin dinspre creastă.

În deplasarea noastră, sponsorizată de revista Oferte Speciale, am avut bucuria să constatăm că marcajele ce pornesc din Valea Dâmboviţei (triunghi roşu, triunghi galben şi bandă albastră), spre Piatra Craiului şi/ sau Iezer se desprind din locuri uşor vizibile.

Pe harta Pietrei Craiului, publicată în numărul 1 al revistei Drumeţie în România, ar fi trebuit să figurăm, aval de desprinderea triunghiului roşu spre Crucea Grănicerului, un lac de baraj artificial.

Ică Giurgiu
Cătălin Olteanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Podul La Riul Mare Spre Magura  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Crucea Granicerului  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.