Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expeditia regionala MOL K2 - Wed, Jul 13, 2005, 7:55 pm, visited 1335 times


Expeditia regionala MOL K2 a ajuns la tabara de baza

Duminica la ora 10 (ora Pakistanului) expeditia regionala MOL K2, avand obiectivul de a cuceri cel mai dificil munte din lume, a ajuns in tabara de baza, aflata la 5300 de metri altitudine. Grupul a inceput organizarea taberei si instalarea corzilor catre taberele superioare, pentru a escalada varful K2 (8611 m) in cursul lunii august.

Membrii expeditiei au ajuns in tabara de baza dupa un mars de apropiere care a durat o saptamana. Cei 110 porteri care I-au insotit pe drum si au transportat echipamentul si proviziile au plecat deja din tabara; de acum grupul trebuie sa se descurce fara ajutorul lor. In afara de membrii expeditiei in tabara mai este un bucatar, un ajutor de bucatar si ofiterul de legatura din partea ministerului de turism pakistanez – desigur, ei nu vor participa la escaladarea varfului.

„Singura noastra problema este vremea nefavorabila si rece, in afara de asta conditiile prezente sunt propice pentru ascensiunea muntelui” – a declarat Lajos Kollár, liderul expeditiei regionale MOL-K2.

Romanul Dan Borcea transmite: "Ma simt mai bine ca niciodata la altitudinea asta Singurul necaz este cel clasic cu nasul, buzele si pometii care ma cam ustura de la soare. Trebuie sa ma obisnuiesc si cu mancarea, exotica si picanta. Sincer sa fiu, deja mi-e dor de o fasole cu ciolan si cu paine proaspata."

Membrii expeditiei au mult de lucru pana in august, cand vor avea loc incercarile de a cuceri varful. Dupa organizarea taberei de baza, ei trebuie sa echipeze cu corzi fixe ruta aleasa si sa amenajeze taberele superioare. Transportul proviziilor si al echipamentului catre varf si munca de pregatire a taberelor superioare sunt totodata factor important si in procesul de aclimatizare.

Conform lui Lajos Kollar membrii expeditiei regionale MOL-K2 - Dan Borcea, Jaroslav Dutka, Katalin Csollány, Zsolt Erőss, Lajos Kollár, Huba Markos si László Mécs – sunt in perfecta stare de sanatate si tocmai au sarbatorit ziua de nastere a liderului tehnic, Laszlo Mecs, la altitudinea de peste 5000 de metri.

[MOL Romania]
Ionuţ Nechita

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.