Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Fast-food in Postavaru - Tue, Sep 13, 2005, 7:19 am, visited 6262 times


Detaliile privind construirea unei telegondole în Poiana Braşov au fost aprobate ieri de consilierii locali. Instalaţia va fi realizată pe terenul municipalităţii, cu investiţie din partea societăţii ANA TELEFERIC SA.

Telegondolă şi fast-food

La şedinţa extraordinară de ieri, consilierii locali au aprobat Planul urbanistic de detaliu pentru construcţia unei instalaţii de telegondolă şi a unui fast-food în Poiana Braşov. Documentaţia a fost iniţiată de S. C. ANA TELEFERIC SA, în colaborare cu Primăria municipiului Braşov. Zona vizată, aflată în partea sud-vestică a Poienii, are suprafaţa de 39 hectare, din care 36, 7 sînt în proprietatea municipiului, adică 94, 24%, restul fiind proprietate privată. Aici ar urma să fie construită o instalaţie cu două staţii, un garaj pentru telegondole şi un fast-food. Lungimea traseului telegondolei va fi de 2.145 metri, cu o diferenţă de nivel de 661 metri. De-a lungul traseului vor fi montaţi 16 stîlpi de susţinere a cablurilor.

Două staţii moderne

Staţia inferioară a telegondolei se va afla lîngă hotelul Miruna, iar cea superioară la sud de sediul Salvamontului, lîngă pîrtia de schi Lupului. Ambele clădiri ale staţiilor vor avea un regim de înălţime cu demisol şi parter. Noua staţie inferioară va fi construită pe amplasamentul actualei staţii, care va fi demolată, iar cea superioară se va găsi la 40 de metri spre vest de actuala staţie, care va fi reamenajată. În cadrul staţiei de jos, la demisol vor fi zona de acces public, grupurile sanitare, un mic magazin, depozit de schiuri şi garaj pentru maşinile de bătut zăpada, iar la parter se vor afla platforma de urcare şi coborîre din telegondole, două birouri, o mică sală de şedinţe, grup sanitar cu vestiar pentru salariaţi, spaţii tehnice şi garaj pentru telegondole. Clădirea staţiei superioare va cuprinde la demisol spaţii tehnice, la parter platforma de urcare şi coborîre, camera pentru operatori şi două dormitoare mici cu grupuri sanitare.

Parcări şi accese amenajate

Pe terenul fostei cabane Cristianul Mare va fi construit un fast -food, cu acelaşi regim de înălţime ca şi staţiile, şi o terasă. Domeniul schiabil existent, instalaţiile şi construcţiile aferente se menţin, urmînd să fie modernizate. De asemenea, vor fi amenajate drumurile de acces auto şi pietonal la staţia inferioară a telegondolei, făcîndu-se legătura cu strada principală care străbate Poiana Braşov de la nord - est la sud- vest. În zona parcărilor existente, de lîngă Hotelul Teleferic, va fi amenajată o platformă de parcare pentru 125 de autoturisme şi 22 de autocare.

Investiţie de cinci milioane de euro

Consilierii locali şi-au dat acordul încă de la sfîrşitul lunii mai pentru asocierea cu ANA TELEFERIC la realizarea unei telegondole de opt locuri, prin repoziţionarea actualei instalaţii de cablu şi devierea traseului. Asocierea între municipiul Braşov şi SC Ana Teleferic SA presupune o investiţie de aproximativ cinci milioane de euro, la care Consiliul Local ar participa cu terenul afectat de mutarea stîlpilor, de aproximativ 2.650 metri pătraţi. Pentru acest teren, municipalitatea urma să primească o cotă de participare de 5, 3% din valoarea investiţiei. Din aceste procente, erau estimate atunci venituri la bugetul local de 200.000 de euro pe an, după amortizarea investiţiei.

Simona POPICA(Monitorul Expres)
Mihaela Carstea


Connections with the Mountain Guide:
Muntii POSTAVARU - Brasov  
Muntii POSTAVARU - Comuna Cristian  
Muntii POSTAVARU - Poiana Cristianul  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Rest. Capra Neagra  
Muntii POSTAVARU - Ref. Salvamont  
Muntii POSTAVARU - Valea Poienii (1)  
Muntii POSTAVARU - Prapastia Lupului  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Patinoar  
Muntii POSTAVARU - Magazinul Star (sub Tampa)  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov - Hotelul Poiana Ursu  
Muntii POSTAVARU - Varful Postavaru  
Muntii POSTAVARU - Cabana Cristianu Mare  
Muntii POSTAVARU - Cabana Postavaru  
Muntii POSTAVARU - Poiana Cristianul Mare  
Muntii POSTAVARU - Poiana Brasov  
Muntii POSTAVARU  
Comments
Fără foto Tibi Moise, Wed, Sep 14, 2005, 11:56 am

Ce inseamna sa avem un vice-premier intreprinzaror.....:-P
Pacat ca o zi de schi in Poiana te cam arde la buzunar si costa (din cate am auzit) mai mult decat o zi de schi prin Alpi.
Deh......ne aliniem la standardele europene.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.