Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Cabana Giumalau - Tue, Sep 28, 2010, 9:49 pm, visited 10357 times


Pentru toti iubitorii muntelui: va asteptam la Cabana Giumalau, intr-un loc rustic si salbatic, un loc unde poti sa simti viata de altadata a oamenilor muntelui. In ciuda multor comentarii despre cabana ca ar avea geamuri sparte si gauri in sobe putem sa va anuntam cu multa bucurie ca patronul si cabanierul s-au schimbat iar conditiile sunt cu totul altele. Merita incercat.

Cabana a fost construita in anul 1952 - deci nu este o cabana care se ridica la asteptarile tuturor persoanelor. dar este o cabana pentru cei care iubesc muntele si care traiesc spiritul unei cabane in care se foloseste sursa de iluminat lampa cu gaz, in care mesele sunt facule din lemn si nu din plastic, in care paturile de asemenea sunt din lemn si nu din metal. In ciuda acestor conditii, este curat, este frumos, este de neuitat si va ramane in sufletul vostru mult timp. Cabana are la dispozitie 30 de locuri de cazare la parter, etajul fiind nefolosit inca, iar pretul este de 20 Ron pe noapte!!!. Pentru orice alte detalii va rugam sa contactati proprietarii Dana si Beby la urmatoarele numere de telefon:

Beby: 0748359121
Dana: 0749575471
bogdan macovei


Connections with the Mountain Guide:
Muntii RARAU-GIUMALAU - Sub Varful Giumalau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Poiana Giumalau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Valea Izvorul Giumalau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Cabana Giumalau  
Muntii RARAU-GIUMALAU - Varful Giumalau (1856)  
Muntii RARAU-GIUMALAU  
Comments
Fără foto ANDREI TUDOR, Mon, Aug 4, 2008, 10:00 pm

Sper ca petrecerile cu rockeri beti nu sunt "specialitatea" cabanei. Adica cu indivizi care bombardeaza cu decibeli imprejurimile pitoresti ale cabanei si care racnesc din toate puterile.

In sfarsit, poate a fost un accident. Am fost noi ghinionisti. Sau s-a mai intamplat cuiva?

Fără foto liliana cazacu, Fri, Aug 8, 2008, 9:57 am

se pare ca apar rar sau deloc comentarii despre cabana Giumalau. Si cind totusi apar, nu sint deloc favorabile. Eu as zice ca nu-i chiar o intimplare, iar ghinionisti ati fost ca v-ati dus totusi pina acolo.

Fără foto Ancuţa Stuparu, Mon, Jan 19, 2009, 2:40 pm

Salutare,

Am petrecut Revelionul 2008-2009 la Cabana Giumalau.

Cabana are 35 de locuri (locuri, nu paturi!), distribuite in 3 camere: o camera cu 2 priciuri cu saltele in care incap cam 6 oameni, cu o soba-burlan din tabla care cam scoate fum (dupa ce se incalzeste, soba scoate fum numai cand bagi lemne in foc); o camera cu un "prici cu saltele" (de fapt sunt niste paturi lipite) in care intra 5 oameni (6 inghesuiti) - si cea mai calduroasa, are soba de teracota; si o camera mai mare, care se incalzeste de la soba din bucatarie (soba de teracota este facuta intre camere si in camera cu paturi se afla doar un perete al sobei).

Cabana nu are instalatie electrica (deci luati lumanari sau gaz lampant:P) si nu se serveste mancare, doar daca vreti apa calda pentru ceai (asa ca luati-va de acasa).

Va recomand sa va luati si izoprene, cabana are probleme cu igrasia si peretii sunt umezi pe alocuri.

Traseul pana la cabana e urcus usor, vreo 3-4 ore la dus si cam 2-2, 5 ore la intors inspre Rusca.

Avand muuulta mancare, bautura, chitare am vorbit cu un nene din Rusca, Marian (0724.050.329) si ne-a dus rucsacurile pe drumul forestier cu sania cu cai (10 lei de persoana).

Ionel Pardau Ionel Pardau, Wed, Apr 28, 2010, 8:25 pm

S-au schimbat multe in bine la Cabana Giumalau.

Fără foto Romeo Fazekas, Thu, Sep 30, 2010, 9:14 am

Prin Februarie 2010 am fost si eu la cabana Giumalau dupa multi ani si am fost placut surprins de cele vazute acolo. Cabana curata, sobe noi si in primul rind o pereche de cabanieri foarte amabili care nici macar nu m-au lasat sa fac eu focul. Abia astept sa merg din nou. In cele 3 zile cit am stat acolo am fost servit cu ceai si cafea (nu se fumeaza in sala de mese, ce bine imi pare!) si chiar cu o portie de spaghete+carne super delicioase din partea casei bineinteles. Intr-un cuvint este......super! Romeo.

Fără foto Andrei Mihai, Thu, Sep 30, 2010, 3:13 pm

Am fost de mai multe ori acolo. Beby si Dana sunt oameni de nota 20. Atmosfera este ca in familie. S-au facut renovari recente, si nu numai sobele sunt noi, ci si paturile, asternuturile, placari pereti interiori, etc. In ce priveste confortul: ganditi-va ca nu este curent electric si administrarea cabanei este mult mai dificila in aceste conditii. Pretul pentru un pat/noapte este foarte mic si daca o sa mergeti acolo veti vedea ca sunt si variante chiar mai ieftine!:)
Confirm ceaiul bun si spaghete cu...urda (delicioase).
Carari cu soare!
Andrei M - Iasi

Fără foto bogdan munteanu, Tue, Oct 5, 2010, 12:37 pm

beby si dana sunt oameni calzi si primitori
cabana e primitoare
iar atmosfera seara, in sala de mese,
la lumina lumanarilor, este de vis.
bogdan si delia

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Tue, Oct 5, 2010, 8:37 pm

Unde este cabana asta, mai exact? Pana mor vreau sa ajung la ea! Am fost la doctoru' de familie si ala, dupa ce m-a consultat/ecografiat/luat tensiunea, etc, m-a-ntrebat: "Cati ani aveti? " "Peste o luna voi implini cinzeci si atat de ani! " " Oooo, ce optimist sunteti!"

Fără foto Loredana D, Wed, Oct 6, 2010, 10:27 pm

Pentru cei interesati de subiect si care citesc comentariile: atentie la data cand au aparut acestea, deci la actualitatea lor (vezi 2008)

bogdan macovei bogdan macovei, Tue, Nov 23, 2010, 11:23 pm

Loredana, anuntul a fost reinnoit in 2010!!!

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.