Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Raniti de urs, langa cabana Caraiman : News

Bookmark and Share

Raniti de urs, langa cabana Caraiman - Tue, Sep 11, 2007, 2:31 pm, visited 7929 times    Un barbat din Bucuresti, venit pe munte cu fiul sau, a fost atacat de un urs, azi dimineata, in timp ce se afla intr-un cort pe care-l amplasase in apropierea cabanei Caraiman din Muntii Bucegi, salvamontistii afirmand ca acelasi animal ar fi ucis o turista americanca, in urma cu peste doua luni. Potrivit lui Claudiu Vasilescu de la Salvamont Busteni, barbatul, in varsta de 38 de ani, a urcat pe munte luni seara, insotit de fiul sau in varsta de 8 ani. Cei doi nu au vrut sa se cazeze in cabana Caraiman, preferand sa ramana in cort, pe care l-au amplasat la cativa metri de cabana.

    Azi dimineata, cu putin inainte de ora 6.00, cei doi au fost atacati de un urs. Sursa citata a spus ca, pentru a-si salva fiul, barbatul s-a luptat cu ursul, care i-a provocat rani pe tot corpul. Auzind zgomote, cabanierul de la Caraiman a iesit din cladire si, cand a vazut ce se intampla, a chemat ajutoare. Oamenii au reusit sa alunge ursul cativa metri, pentru ca turistul sa aiba suficient timp sa-si ia copilul si sa intre in cabana. La scurt timp, ursul s-a intors si s-a repezit asupra cortului, pe care l-a distrus complet.

   "Se pare ca este acelasi urs care a omorat-o pe turista americanca", a mai spus Claudiu Vasilescu. Foarte probabil, barbatul va trebui supus unei interventii chirurgicale, intrucat are un deget dislocat. Copilul, care se afla impreuna cu tatal sau si cu salvamontistii, nu este ranit, dar este in stare de soc. O turista americanca a fost ucisa de un urs, la sfarsitul lunii iunie, pe o poteca turistica dintre Babele si Caraiman, in timp ce femeia se afla pe munte cu sotul sau si cu un grup de prieteni.Sursa: Antena 3

Emi Cristea


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caraiman  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii BUCEGI - Cabana Babele  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Poiana Tapului-Plaiul Paltin-D.F.M. Valea Babei

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.