Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Multumiri catre Salvamont Gorj : News

Bookmark and Share

Multumiri catre Salvamont Gorj - Thu, Jan 3, 2008, 7:39 pm, visited 5233 times


­Stirea de mai jos este preluata de pe pagina de blog a colegului nostru, Ovidiu Iordache, care a petrecut Revelionul 2008 in Muntii Parang, la Ranca:
"Din pacate am avut o problema cu unul dintre prieteni care a alunecat de pe vf. Papusa (2136m) pe zapada inghetata, cam 100 m diferenta de nivel, pana a reusit sa se opreasca, fracturandu-si bratul drept; fapt pentru care am sunat la salvamont, acestia reusind ca in aprox 25 min sa trimita un om pana in locul in care eram, pe care l-am intampinat, dupa cum invatasem eu din experientele cu ceilalti salvamontisti de pana atunci, cu un umil: ­. Greseala!!!
Omul chiar nu era deranjat. Din contra, zambea si a inceput sa glumeasca pe seama accidentatului spunandu-i ca pentru a putea supravetui trebuie ca el, salvamontistul, sa ii induca o stare de frica asa incat organismul lui sa lupte in continuare si sa nu intervina acel sentiment de usurare la aparitia salvatorului, fapt pentru care i-a povestit cum unii mor ca urmare a unor asemenea cazaturi, si alte lucruri terifiante. totul cu zambetul pe buze. Dupa care l-a imobilizat in zona fracturii si apoi carat cu un snowmobil pana la cabana salvamontului. Ciudat!!! Fara sa ne intrebe ce cautam noi pe coclaurii aia, sa ne explice ca n-avem voie sa schiem in alta parte decat pe partie si alte remarci de astea care sa ne scoata pe noi singurii vinovati. [..]
Ulterior am aflat ca acel salvamontist se numeste Sabin Cornoiu si ca este seful Salvamont Gorj.
Multumim domnule salvamontist pentru atitudinea cu care ne-ati tratat si speram sa puteti transmite acest spirit si colegilor dumneavoastra care nu il au."

Ovidiu Iordache (Garcea, intre prieteni): ­http://www.ovidiuiordache.blogspot.com/


Emi Cristea

Comments
Fără foto alex borcea, Fri, Jan 4, 2008, 9:34 am

subscriu, asa da....

Andrei Tiberiu Sturek Andrei Tiberiu Sturek, Fri, Jan 4, 2008, 5:01 pm

Ma mir doar ca nu il stiati deja pe dl Sabin Cornoiu, a aparut nu o data la televizor (in stiri legate de zona montana a Gorjului), de fiecare data dand aceeasi impresie: este un profesionist.
Acum vreo cativa ani am parcurs creasta Valcanului si desi nu ma cunoastea, nu a ezitat sa imi raspunda la mail dandu-mi toate informatiile de care aveam nevoie.
Felicitari pentru ca de astfel de oameni ar fi nevoie peste tot in muntii nostri!

Fără foto Adrian Borş, Sat, Jan 5, 2008, 9:39 am

Deosebita consideratie si stima pentru modul de actiune al acestui om de munte, cit si pentru respectul fata de acesta al celor care au beneficiat de interventia descrisa.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.