Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Potecă stricată spre Poiana 3 Fetiţe : News

Bookmark and Share

Potecă stricată spre Poiana 3 Fetiţe - Tue, Jun 3, 2008, 9:00 pm, visited 4817 times


Sîmbătă 31 Mai 2008 m-am dus la Predeal şi de acolo am mers pe la Trei Brazi, Poiana Secuilor, Şaua Calului, Poiana Trei Fetiţe, Cabana Postăvaru, Poiana Braşov şi înapoi la Bucureşti. De mai mulţi ani masivul a fost invadat de tăietorii de lemne. Chiar la începutul drumului, după Poiana Secuilor s-au format făgaşe adînci, s-a lărgit poteca. Cu vreo 20 minute înainte de Şaua Calului (intersecţia cu triunghiul roşu) este nenorocire. Drumuri de tractor sau poate de camion, poteca şi tot terenul frămîntate, pe o distanţă semnificativă semnele dispărute, după ce că era hăţiş nu se mai cunoaşte nici urma potecii o vreme. Pe ceaţă sau ploaie cine trece prima dată sigur se încurcă, în plus noroaiele ! Mai sunt şi în alte locuri cîteva puncte unde ar trebui cîte un semn. Cu vreo 3 ani în urmă am coborît de la intersecţia pomenită spre Cheile Rîşnoavei. Solul erodat, făgaşe, noroaie. Sus se bagă un cablu cu fibre optice, uneori şanţul este pe potecă. Pînă se va tasa pămîntul va fi dezagreabil de mers pe acolo, mai ales dacă a plouat. Afară de muncitorii de la şanţuri (muncă groaznică acolo) şi un grup mare de motocrosişti belgieni (veniţi din Cheile Rîşnoavei pe la Şaua Calului, au luat-o apoi în jos) nu am întîlnit nici un turist pînă la cabană, deşi vremea a fost foarte bună. Oare Cabana Cristianul Mare se va reface vreodată ?
Sorin Demetrescu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii POSTAVARU - Valea Calului  
Muntii POSTAVARU - Cabana Cristianu Mare  
Muntii POSTAVARU - Spinarea Calului  
Muntii POSTAVARU - Poiana Trei Fetite  
Muntii POSTAVARU  
Comments
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Wed, Jun 4, 2008, 10:58 am

Am parcurs in 17 mai traseul, in coborare de la Trei Fetite spre Saua Calului, dupa ce facusem Muchia Cheii. Deci santul ala e pentru fibra optica... n-am stiut!

Pe de alta parte sunt portiuni unde poteca ar trebui asigurata cu balustrade de lemn, datorita pantei inclinate (pe vreme rea). Am coborat pe noroi, grup destul de mare, iar un om chiar s-a accidentat (a alunecat pe coasta la una din serpentine).

Fără foto Podariu Cosmin-Vasile, Wed, Jun 4, 2008, 4:15 pm

Acum 3 saptamani am parcurs traseul in sens invers (poiana brasov-postavaru-predeal prin poiana trei fetite).
Dupa intersectia cu triunghi rosu, am mai mers 15 minute(pana la un drum forestier) si pur si simplu am pierdut semnul (banda galbena).
Pana la urma am ajuns la Cheile Rîşnoavei, desi aveam in plan sa ajung la Predeal.

Fără foto Laurentiu Barză, Thu, Jun 5, 2008, 10:29 pm

Si eu am fost pe 18 Mai dinspre Saua Calului pana la Poiana Secuilor, cu bicicleta, iar in zona pe care o amintesti am avut foarte mult de furca sa gasesc drumul: am lasat bicicleta in mijlocul taieturilor si vreo 30 de min. am tot cautat continuarea potecii... Cu ceva noroc am dat peste marcaj, apoi m-am chinuit sa port cele 16 kg. ale bicicletei in spate, sarind peste crengile taiate si in cele din urma am reusit sa imi continui drumul, tocmai la timp caci a inceput sa ploua torential...

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Thu, Jun 5, 2008, 10:42 pm

Santul sapat "apartine" Romtelecom. Sursa: un prieten, meteorolog, la Vf. Postavaru.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.