Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

[a] Miting de protest (8 septembrie) impotriva vanatorii in parcurile : News

Bookmark and Share

[a] Miting de protest (8 septembrie) impotriva vanatorii in parcurile - Thu, Sep 4, 2008, 9:50 pm, visited 1259 times
[News taken from Alpinet2k]


From: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Date: Thu, Sep 4, 2008, 10:45 am
Subject: [a] Miting de protest (8 septembrie) impotriva vanatorii in parcurile nationale
Spuneti NU vanatorii in parcurile nationale!
Veniti alaturi de noi la mitingul de protest impotriva initiativei legislative prin care parlamentarii doresc permiterea vanatorii in parcurile nationale!
Cand? Luni, 8 septembrie 2008, intervalul orar 12: 00 14: 00
Unde? Parcul Izvor, vis-a-vis de intrarea spre Camera Deputatilor (Bd. Natiunile Unite)
Cine? Asociatia Kogayon, EcoAssist, Asociatia pentru Arii Protejate Biocultural, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Salvati Vama Veche.
Sustinatori ai initiativei: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, 85 organizatii si institutii, administratori si custozi de arii protejate, peste 12.000 persoane care au semnat petitia impotriva acestei initiative.
Mitingul este organizat cu scopul de a atrage atentia opiniei publice asupra pericolului in care se vor afla parcurile nationale si biodiversitatea acestora daca legea va fi adoptata in forma dorita de catre parlamentari.
Senatorii si deputatii, dintre care conform unei cercetari partiale cel putin 34 respectiv 105 sunt vanatori, au votat in doua randuri (26 februarie 2008 si 6 mai 2008) o lege privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, conform careia vanatoarea in parcurile nationale este permisa. Ambele au fost respinse si retrimise spre reexaminare de catre Presedintia Romaniei, ca urmare si a petitiei semnate de societatea civila si de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Discutiile in cadrul comisiilor de specialitate ale celor doua camere au fost facute fara dezbatere publica, desi am cerut in mod repetat acest lucru secretariatelor si comisiilor de specialitate (agricultura si mediu) ale celor doua camere si fara consultarea specialistilor in domeniu (nici macar Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile nu a participat).
In prezent Senatul a votat cu unanimitate de voturi modificarea legii, in care au fost pastrate aceleasi prevederi aberante, urmand ca aceasta sa fie supusa si votului Camerei Deputatilor.
Cu ocazia acestui miting dorim sa depunem o noua petitie la Camera Deputatilor, alaturi de listele de semnaturi de sustinere a acesteia.
Parcurile nationale sunt arii protejate de importanta nationala, europeana si mondiala, pe al caror teritoriu se aplica si directive ale Uniunii Europene si conventii internationale la care Romania este parte, drept pentru care am depus petitii si la Parlamentul Europei si la alte foruri internationale cu competente in domeniul conservarii biodiversitatii.
De ce consideram ca nu este nevoie de vanatoare in parcurile nationale:
- reprezinta cele mai valoroase nuclee ale patrimoniului natural national, european si mondial din tara noastra, care trebuie sa ramana intacte, intrucat habitatele de aici sunt in stare de echilibru natural, nefiind necesara interventia omului;
- reprezinta doar 1, 3% din suprafata tarii;
- au regulamente si planuri de management, in care sunt prevazute masuri de gospodarire, inclusiv pe latura cinegetica. Interventiile umane trebuie sa fie minime, derogari se permit doar in cazuri exceptionale, in cazul vanatorii, cu aprobarea autoritatilor care raspund de protectia mediului, atunci cand apar epizootii sau exemplare ce produc pagube;
- au administratii cu personal angajat, calificat si specialisti in diferite domenii, inclusiv cel cinegetic, prin Consiliile Stiintifice
Romania, tara membra a Uniunii Europene cu cea mai bogata biodiversitate, trebuie sa actioneze in sensul conservarii patrimoniului sau natural, nu in sensul distrugerii sale prin astfel de pasi inapoi, care pot aduce mari prejudicii si imaginii Romaniei.
Va asteptam alaturi de noi!


Drd. Florin Stoican
Presedinte ASOCIATIA KOGAYON
Tel: 0723/071648
Email: florinstoican@yahoo.com, office@koagyon.ro
www.kogayon.ro

Responsabil relatii cu comunitatile, educatie ecologica si turism
Administratia Parcului National Buila-Vanturarita
www.buila.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



Comments
By ALEXANDRU VARGA - submitted on Sun, Sep 7, 2008, 6:03 pm
din nefericire, nu exista, din cate stiu eu, o lege care sa interzica vanatoarea caprelor negre in afara parcurilor nationale...si cum caprele negre nu sunt pioni de sah pe care sa ii pui unde vrei tu si acolo sa ramana...poate ar trebui ca aceasta lege sa interzica vanatoarea caprelor negre, indiferent daca sunt sau nu pe teritoriul unui parc national.
Comments for this message
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.