Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Actiune de curatenie in masivul Fagaras : News

Bookmark and Share

Actiune de curatenie in masivul Fagaras - Tue, Sep 30, 2008, 4:01 pm, visited 3727 times


In perioada 26-28.09.2008, Serviciul Public Salvamont Arges, impreuna cu Asociatia Salvamont Pitesti, au desfasurat o actiune de strangere a gunoaielor lasate de turisti, in zona Cota 2000-Fereastra Zmeilor-Valea Capra, in amonte de fosta statie de compresoare. La actiune au participat membri ai formatiei Salvamont Pitesti si ai Asociatiei Salvamont Pitesti, precum si alti voluntari, in total 33 de persoane, pentru care, in perioada amintita, a fost pusa la dispozitie baza de salvare Cota 2000 Transfagarasan. Acestia, impreuna cu salvamontistii, au incercat sa redea aspectul natural zonei amintite, pentru ca indisciplina si ignoranta turistilor “de gratar” din perioada verii au creat locuri care arata ca niste veritabile gropi de gunoi.

Gunoiul colectat in 35 de saci cu un volum de 400 de litri fiecare, depaseste capacitatea unui camion de 5 tone. Acesta a fost deja evacuat in mare parte cu cateva camionete, urmand ca in zilele urmatoare sa fie fie transportata toata cantitatea si depusa la groapa de gunoi din Curtea de Arges.

Reamintim tuturor ca, in natura, conduita de bun simt minim cere ca fiecare turist sa aiba un sac de gunoi menajer in care sa-si puna resturile, sac pe care trebuie sa-l arunce la tomberoanele din prima localitate. Este interzisa si lipsita de sens, lasarea gunoiului sau a sacilor de gunoi in zona montana, deoarece chiar depuse in saci, in timpul noptii animalele vor imprastia toate resturile, in cautare de hrana.

Sursa: http://www.cjarges.ro/obj.asp?id=12062
Andreea Diana Sănduloiu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Transfagarasan  
Muntii FAGARASULUI - Tunelul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Capra  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Capra  
Muntii FAGARASULUI - Saua Capra  
Muntii FAGARASULUI - Lacul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Mare a Simbetei  
Muntii FAGARASULUI  


A photo [Not found]

An article Plimbari in jurul casei, submitted by Elvis Grandin -
Consemnare 15 oct. 2001 -1-   Duminică , 7 oct. , abia întors din auto-turul Sibiu-Păltinis-Frumoasa-Baraj-Oasa-Jina-Poiana Sibiului. Nesatisfăcut. Mereu. Dornic de altceva. Serios. O tură solicitantă. Imposibilă însă. Anulată (încă) de obligatiile profesionale. Dar si de indisponibiltatea trupei. Si-atunci ? O scurtă evadare-n natură . O plimbare cu Zoia pe v. Sturului , mai sus de C.H.E. 3 Blidar. O reconstituire poate a unei îndepărtate auto-ture pe când Oana si Anca nu erau decât niste scumpe fetite prescolare.Brună si blondă. Sau a altora, mult mai recente, iarna, pe zăpada depăsind 0,75-1 m, sau vara, hălăduind pe v. Călămarului sau spre vf. Rotundu. &bnsp; Valsări acompaniind voltele soselei în amontele lacului Firiza cu nostalgice ocheade spre vf.Ignis , traseul pe v. Slipului sau pe la Fântâna Stanii. Pasteluri în auriu. Azuriu infinit al cerului. Pescari . Fumuri vag prelinse. Case traditionale cu tărnat (prispă) , mici geamuri, pereti...

A trail [Not found]

Comments
Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Wed, Oct 1, 2008, 10:44 pm

Laudabil! Voi mai gasi oare mormanele de gunoaie anul viitor in vara langa Lacul Podul Giurgiului, in inima muntilor? ca despre cele de la Lacul Capra nu mai comentez!

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.