Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Capra Parc - Aventură la înălţime! : News

Bookmark and Share

Capra Parc - Aventură la înălţime! - Fri, Nov 28, 2008, 10:05 pm, visited 4042 times


Cel mai nou parc de aventură rope-course din România se numeşte Capra Parc. Situat la altitudine, pe Transfăgărăşan, Capra Parc îşi va deschide porţile chiar de Moş Nicolae. Aventura, peisajul de vis şi buna dispoziţie, de toate acestea vă puteţi bucura alături de copii, părinţi şi colegi.


Traseul este deschis atât celor care intră prima dată într-un parc de aventură cât şi celor experimentaţi, care îşi pot pune în aplicare cunoştinţele de alpinism.


Poziţia parcului este deosebită, atât datorită cascadei Capra, una dintre cele mai lungi şi mai pitoreşti căderi de apă din România, cât mai ales datorită piscurilor de peste 2000 m  care delimitează zona ca fiind una dintre cele mai impresionante şi căutate din ţară.


Aventurile încep cu o lansare în tiroliană chiar de pe prima platformă şi se continuă cu podul nepalezului. Senzaţiile cu adevărat intense vor fi simţite la al treilea joc, unde veţi găsi încă o tiroliană, de această dată cu o lungime de trei ori mai mare decât prima. După bârne mobile, punţi suspendate în zig-zag, butoaie, leagăne suspendate inegale, şi multe altele, testul final este tiroliana ascendentă.


Parcul este amplasat în imediata apropiere a Complexului Capra iar accesul este asigurat şi în perioada de iarnă, drumul fiind curăţat de zăpadă cu utilaje proprii ale S.C. Pârâul Capra S.A.


Pentru companii oferim programe personalizate de team building atât în Complexul Capra cât şi în orice alt loc din România. Programele sunt realizate de traineri experimentaţi din partea Montan Club Delta şi sunt concepute în funcţie de obiectivele clientului şi de numărul de participanţi.


1 km de cablu de oţel, 2000 de bride, 50m2 de platforme suspendate, 3m3 de scândură şi 2000 de şuruburi, toate acestea stau la baza Capra Parc.


Trainerii Montan Club Delta vă aşteaptă să dăm viaţă parcului împreună în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9 – 21. Moş Nicolae aduce cu el o supriză pentru toţi doritorii de aventură la înălţime: în ziua deschiderii, 6 decembrie 2008, intrarea va fi liberă! Pentru presă porţile vor rămâne deschise şi în cursul zilei de duminică – accesul liber cu legitimaţie de presă!

Roxana Trandafir

Comments
Cristina Negoiţă Cristina Negoiţă, Sat, Nov 29, 2008, 6:57 pm

Hai cu circul si pe munte...tot ce ne lipsea:-?

Fără foto Grigore Sârbu, Sat, Nov 29, 2008, 9:05 pm

Si uite asa Muntele este mai bogat cu... 2000 de suruburi.
Aventura, nu gluma!

mihai marius barbu mihai marius barbu, Sun, Nov 30, 2008, 11:13 am

Ca şi cum nu ar fi fost şi aşa foarte mulţi oameni care nu au ce căuta pe acolo.

Fără foto Cosmin L, Sun, Nov 30, 2008, 5:56 pm

mda, asta se numeste progres nu? o cabina pana la caltzun nu face nimeni?:-x
e jenant!

Fără foto renate-elena dan, Tue, Dec 2, 2008, 9:09 am

Pai no, ce sa-i faci...unii cred ca "grataristii" sunt montaniarzi:-(
Cica "hai sa nu facem galagie, poate vedem vreun animal" - aha, sigur se vor bucura animalele din zona de liniste si pace. GROAZNICA TREABA!!!

Roxana Trandafir Roxana Trandafir, Tue, Dec 2, 2008, 9:30 am

Dacă acest parc ar fi fost amenajat într-o zonă izolată, de exemplu în Fereastra Zmeilor sau orice altă căldare, aş fi înţeles comentariile voit acide. Însă este chiar lângă o cabană, mai nou hotel, cu specific "grătaragistic".
Sper să înţelegeţi în cele din urmă că nu am făcut decât să le dăm clienţilor hotelului o ocupaţie care pe majoritatea îi va ţine în curte şi astfel chiar să protejăm (cât de puţin) locurile în care chiar ajung animalele, pentru că în locul construcţiei nici nu se poate pune problema de vreo capră sau altceva. Da, probabil pe timpul verii se vor timora oile de la stână. Deşi şi ele sunt obişnuite cu zgomotul, amintiţi-vă că locul este lângă asfalt.
@Cristina Negoiţă: circul acolo este demult, nu am făcut decât să-l izolăm (se vede mai sus explicaţia)
@renate-elena dan: explicaţia este mai sus
@Cosmin L.: despre cabină până la Călţun nu ştiu, însă există proiect în curs de desfăşurare în zonă. Dacă poţi, te invit să-i opreşti pe cei care au banii. Eu nu am reuşit, dar poate vei avea tu succes de cauză.
Asta este ceea ce eu am avut de spus. Cei care ştiu zona vor înţelege, iar ceilalţi probabil nu vor face decât să bată apa în piuă.

Cele bune tuturor!

Fără foto bîlea ioana, Tue, Dec 2, 2008, 6:25 pm

lift pana pe moldoveanu se poate va rog? doar si pantofarii tre' sa-si duca burtile pana acolo fara efort.:-(

Fără foto Mircea Simion Chis, Tue, Dec 2, 2008, 7:06 pm

Muntii, locurile speciale si traseele trebuie protejate si mentinute, asta necesita finante si protectie.
Din punctul meu de vedere daca ar face cat mai multe parcuri nationale in toti muntii nu m-ar deranja de loc, cu conditia ca banii sa se intoarca la protectia locala a rezervatiei sau parcului national respectiv.
Cu 2 Ron intrarea in Parcul Dambovicioarei nici gunoaiele nu se pot curata, cred ca trebuie analizat bine
:-?

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Tue, Dec 2, 2008, 8:01 pm

Roxana, felicitari. Dupa ce se termina cu sforile, musai sa facetzi grupulete de cite 50 si sa-i duceti pe Museteica, poate mai iese si-o emisiune teve, dupa care sa nu uitam sa-i chemam iarna la un follow-up cu castelanu' de la castelu de gheata. Ca sa aiba timbildingistii ce sa scrie pe bloguri iar voi sa traiti cu impresia ca asa salvati muntele. Eu va urez multa zapada, vint si avalanse.

Roxana Trandafir Roxana Trandafir, Tue, Dec 2, 2008, 8:38 pm

Stimabile ducu (nu, nu stimat, după ce am citit ce poţi debita e destul de greu să mă cunvingi că meriţi)
Aş putea continua în atmosfera creată de tine, întorcându-ţi urarea de bine invitând-o pe mama domniei tale, şi nu numai pe dumneai, să ia parte la avalanşele pe care ni le doreşti, însă nu-mi stă în fire. Cred că doar nu ştii ce sunt acelea. Nu-i grabă, toate la timpul lor!
Deşi par că nu merită, eu încerc să-i respect pe cei cu care iau contact... spre deosebire de domnia ta:-D
Bun, acum că ţi-am răspuns ironic, aşa ca să poţi înţelege şi dumneata, îţi mulţumesc pentru vizita pe ştire:-P

Apropo: dacă ai avea un pic de tact ai şti că nu trebuie să doreşti moartea nici măcar duşmanului, asta desigur dacă ai fi în stare să-l faci să şi-o dorească singur (ceea ce nu este la îndemâna oricui:-D)

Fără foto A. Dorin, Tue, Dec 2, 2008, 8:42 pm

Apropo de " sa le dam o ocupatie"...pe cand un urs intr-o cusca sau o capra cu care sa se pozeze " bastanii"???
" Traineri experimentati"...sper ca se stie face diferenta intre experimentati si omologati sau mai bine zis autorizati!!!

Fără foto MARIUS VECAN, Tue, Dec 2, 2008, 8:55 pm

Nu cred ca locul ''Capra Parc'' este acolo sus pe Transfagarasan, putea fi facut mult mai jos, la Vidraru de exemplu, sau alta locatie nicidecum, repet, acolo la 2000m. Ce turist adevarat care urca pe jos pina acolo are chef de dat pe butoaie leganate, punti suspendate si alte poduri si punti in zig-zag si tiroliene si pe bani? Nu prea cred, poate ''grataragistii''cum spunea cineva, dar nici aia ca nu prea au singe-n... Daca tot timpul, resursele materiale, financiare si umane pe care le enumerati aici erau dirijate spre refacerea de marcaje si amenajari turistice, spre refacerea refugiilor si curatarea zonelor aferente, sa stiti stimata doamna Roxana Trandafir ca ati fi avut toata admiratia turistilor care umbla in Fagaras si pe munte in general. Asa cum e, e lucru fara rost...

Fără foto A. Dorin, Tue, Dec 2, 2008, 9:06 pm

"...invitând-o pe mama domniei tale, şi nu numai pe dumneai, să ia parte la avalanşele pe care ni le doreşti, însă nu-mi stă în fire"
Verifica de 7 ori inainte de a da " Trimite"...

Roxana Trandafir Roxana Trandafir, Tue, Dec 2, 2008, 9:27 pm

Domnule Mariu Vecan, apreciez comentariul dvs şi din acest motiv am să explic...
Locul se află "la şosea", unde nimeni nu ajunge pe jos (cu excepţia celor care coboară din trasee, dar şi aceia în zonă ajung tot cu maşina). Cea mai apropiată localitate, Arefu, se află la este 50 km. Iar altitudinea este 1580, ăsta este numai un detaliu.
Cât despre fonduri, vă dau dreptate. Cei care aţi ajuns recent sau veţi ajunge în refugiul Călţun veţi putea observa că în interior este vopsit recent, însă numai pe jumătate. Atâta vopsea am putut să duc până sus, rucsacul a căzut şi astfel o cutie întreagă s-a vărsat. Vopseaua (aşa puţină cum a fost) a fost cumpărată din banii mei, pensula si hainele vopsite au fost tot ale mele. Fiecare decidem ce facem cu banii personali. Acest parc nu este nici pe departe din banii mei sau ai prietenilor, aşadar nu puteam să decid asupra lor. M-am implicat în proiect ca simplu colaborartor, nicidecum investitor!
De proiectul "Lacurile Glaciare Nu Sunt Gropi De Gunoi" s-a scris şi aici pe site dar şi pe lista de discuţii. Oare de acel subiect nu a avut atâta succes? La fel ca în restul domeniilor, putem să atacăm activ o acţiune, chiar şi o persoană, însă nu putem să apreciem activ ceva ce merită. Am stabilit o viitoare colaborare cu un grup din Sibiu pe tema lacurilor glaciare, iar rezultatele se vor vedea la timpul lor. Acest proiect nu este singurul de acest tip. Sigur printre voi există persoane care au auzit de proiectul de ecologizare organizat de un anumit club din ţară pe sectorul superior al văii Argeşului în anul 2004, când participanţii au strâns o cantitate imensă de gunoi care a fost încărcată în 10 camioane! (nu-i dau numele ca să nu îl asociaţi cu mine, se pare că nu sunt cea mai placută persoană de pe aici) Am strâns cu ei, i-am sprijinit şi eu şi cabanierul la care au stat (aici din nou, noi putând lua decizii, i-am găzduit fără a cere vreun ban).
Sper ca acesta să fie ultimul meu mesaj pe această temă devenită deja un loc de refulare a frustrărilor pentru unii dintre noi.
Iar pentru cei care au vreo îndoială că eu am vopsit, îi invit să-mi solicite, personal dacă se poate, dovezi, şi am să le trimit o suită de imagini de la proiectul cu lacurile glaciare şi tot ce s-a întâmplat acolo.
Domnului Dorin îi spun că am citit foarte bine, şi ce am scris eu dar şi ce a scris stimabilul ducu. Aşa că îl poftesc şi pe dumnealui să citească ambele replici şi aşa va sesiza că eu am fost chiar amabilă cu antevorbitorul meu.

Celor care nu pot fi decât ironici din spatele tastaturii, dar care nu pot să aprecieze lucrurile bune care se întâmplă în jurul lor, le spun că le doresc eu lor înzecit ceea ce-mi doresc ei mie (desigur, ştiu că sunt oameni de bine astfel că urarea mea nu poate fi decât bine intenţionată)

Fără foto Ruxandra Gane, Tue, Dec 2, 2008, 10:25 pm

faceti si o cabina care sa duca pe negoiu daca se poate:-D

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Wed, Dec 3, 2008, 1:30 am

Roxana, cind refaceam eu trasee si adunam gunoaie in Fagaras (tot pe banii mei, in timpul meu, cu hainele mele), n-aveai muci sa umpli un servetel. Doar ca nu o faceam in "echipe" numeroase, nu ne intitulam "proiecte" si nu ne loveam de navlegi ca tine la tot pasul. La Pisc si la Capra era liniste si frumos, natura si animalele nu erau inca "salvate" de ofertantii de adventure printre care cu mindrie te numeri.

E minunat ca tu si colegii tai ati facut ceva. Din pacate teoria asta nu se aplica la natura. Ea n-are nevoie sa faci tu ceva, se descurca si singura. Nu cred ca tu te-ai lovit vreodata de urmele trecerii mele prin Fagaras. Am pretentia ca si reciproca sa fie valabila. Din pacate eu de urmele trecerii tale pe-acolo le voi vedea. Ma refer la porcariile alea de stilpi si cabluri de la Capra care merita sa-si gaseasca sfirsitul mult mai jos pe vale, sub multi metri cubi de avalansa. Uite ca ai aflat, nu tie ti-era adresata urarea.

E evident ca demersul meu, ca si al celorlati comentatori la prezenta stire, va ramine fara vreun rezultat, fiind doar un strigat in van. Pe voi, exaltatii adventuristi, va doare in continuare in acelasi cur ca si pina acum. Voi mergeti mai departe. Va amagiti cu "ecologizarile" voastre fara pic de substanta, crezind ca popularea/popularizarea excesiva a muntilor cu/catre oameni needucati si nepregatiti se poate cumpara cu colectarea citorva saci de gunoi. Oricum nu vei intelege nimic din ce-am scris, pentru ca voi n-aveti nici o legatura cu muntele. Pentru voi conteaza banu', aventura, adrenalina.

Mama te saluta:)

Fără foto andrei xabi, Wed, Dec 3, 2008, 10:16 am

n-as fi crezut ca oamenii muntelui ar putea sa fie atat de belicosi, plini de aroganta, lipsiti de simtul realitatii si sa comenteze numa sa se afle in vorba.

Şerban Sîmbotelecan Şerban Sîmbotelecan, Wed, Dec 3, 2008, 11:38 am

Eu cred ca oricarui om de munte nu poate decat sa i se urce sangele la cap cand vede ca o noua constructie apare in varf de munte, pentru ca stie ca asta nu va aduce nimic bun. Vor apare si alte constructii, mai multi turisti, dar nicidecum mai multa civilizatie si respect pentru munte, natura si locurile frumoase, "neatinse" (relativ) inca de om.

Exista tari unde s-a contruit pentru turisti, turistii sunt civilizati si au respect pentru natura, dar daca stam sa ne gandim o clipa, toate astea nu au fost facute pentru a ajuta natura, ci pentru ca cineva sa castige niste bani. La final raman doar niste locuri inainte frumoase, acum mutilate.

Cum zicea si Ducu, natura nu are nevoie de noi pentru a-si purta de grija.

Asta este doar opinia mea la tot ce se face pe munte cu scopul, de cele mai multe ori clar, de a face bani si pentru distratia celor care au bani...
Referitor la acest parc ma abtin sa emit o parere. Sper doar ca cei care citesc aceste randuri sa reflecte un pic la ce va ramane in urma noastra.

Numai bine

Fără foto Alex Mili, Wed, Dec 3, 2008, 1:03 pm

Salve,
Clubul cu ecologizarea 2004 este Romania Pitoreasca club care in prezent renoveaza si administreaza (mai bine zis reconstruieste) cabanele Garofita Pietrei Craiului si Cuca...(by the way tot pe banii lor... so.. daca vrei sa faci ceva poti face fara reclama).
Roxana cred ca singura ta gresala a fost ca ai asociat montan
club delta cu parcul facut de sc paraul capra sa. Nu trebuia sa faci "reclama" unui particular nu prea iubitor de munte prin intermediul clubului vostru.. club a carui titulatura apare in majoritatea prioectelor de ecologizare sau refacere a traseelor si a zonei montane Arges. (vezi valea lui stan, cabluri trei pasi.. marcaje.. lacuri.. etc)
Ar trebui sa clarifici ca montan club delta furnizeaza doar asistenta tehnica... traineri sau cum vrei sa le zici pentru acel parc si ca nu montan club a dat cu sapa la punerea stalpilor.

In orice caz peisajul s-a schimbat in zona..:(:(intr-o maniera trista)
Hai ca m-am bagat si eu in seama,

In asteptarea ice agelui (pe care nu-l mai apuc... sau poate ca da - in context)
ciao, alex

Fără foto constantin sandu, Thu, Dec 4, 2008, 6:22 pm

super!!! vreau si io sa ma dau pe butoi:) de cand imi doream..

Fără foto renate-elena dan, Tue, Dec 9, 2008, 4:00 pm

Eu cred ca nu e o chestiune de batat cu pumnul in piept cine si ce face mai mult pentru natura. Multi dintre noi am strans gunoaie din munti si poate am mai si facut plantari fara sa ne plateasca nimeni. De acord ca ea - mama natura - se descurca mult mai bine fara noi, oamenii. Sustin in continuare parerea ca acest parc AMPLASAT ACOLO este de prost gust si in detrimentul mediului (chiar fiind "la asfalt"). In plus, atata timp cat din incasarile lui nu se face nimic pentru a ajuta natura... :-(
Stiti ce ma dezgusta cel mai mult? Faptul ca burtosii astia si cei care au facut "balciul de la Capra" (si se numesc iubitori ai naturii) sunt cei care O SA CAUTATI PENTRU CRACIUN BRADUL NATURAL CEL MAI MARE SI MAI BOGAT (ca sa le miroasa a padure in casa) si NU O SA ALEAGA UNUL IN GHIVECI CARE SA POATA FI PLANTAT IN PRIMAVARA!!!

Roxana Trandafir Roxana Trandafir, Tue, Dec 9, 2008, 5:22 pm

Dragi alpineti care ati postat aici cu rautate sau cu atitudine de atotstiutor, dar care in viata reala nu faceti nimic care ar putea sa opreasca actiunile daunatoare mediului, va informez ca aceasta minunata stire langa care voi ati gasit potrivit sa scuipati veninul este pe cale sa dispara. Frigiderele mi-s pline, asa ca nu mai pot primi curand felicitarile voastre.
Si cu asta inchei acest subiect, nu inainte de a va ura sa aveti parte de 3 ori ce-mi doriti voi mie (adica sanatate, fericire, bucurie, etc)
S-auzim de bine:-D

Fără foto Laur B, Thu, Dec 11, 2008, 9:30 am

Se calca totul in picioare pentru bani. O mare porcarie acest parc... spun asta deoarece strica peisajul zonei si constituie un punct de atractie doar pentru cei ce polueaza natura cu gunoaie (grataristii-betivi necivilizati si "smecherii de Romania", cei care cu bani si influenta controleaza si fenteaza legile). Un iubitor al muntelui nu vine in Fagaras pentru a parcurge acea sturctura (care putea fi amplasata mai degraba intr-un orasel al copiilor/balci/parculet de distractii), ci pentru traseele din zona, sau pur si simplu ca sa se odihneasca si sa admire natura, fara a o deranja in niciun fel. Aveti inca noroc pentru ca nu s-a mai infiintat Parcul National Fagaras (mafia institutionala si cea care patroneaza pensiuni, cabane, sau detine terenuri in zona s-a tinut bine pe pozitii) dar poate cine stie, o sa aveti vre-o surpriza.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.