Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Curs de iniţiere in alpinism : News

Bookmark and Share

Curs de iniţiere in alpinism - Sat, May 23, 2009, 12:41 pm, visited 6593 times


ALPIN CLUB NORDICA SUCEAVA in colaborare cu Universitatea "Stefan Cel Mare" Suceava,Departamentul de Geografie organizeaza CURS DE INITIERE IN DRUMETIE,ALPINISM SI ESCALADA.


Cursul va incepe luni 25 mai 2009,va contine o parte teoretica(5 saptamani),o parte practica(3saptamani,care se vor suprapune cu ultimele 3 saptamani din partea teoretica) si in final o TABARA DE ESCALADA in zona Pietrele Doamnei,Rarau.


Participarea este GRATUITA,poate fi prezent oricine doreste sa se initieze in domeniu,cu mentiunea ca pentru partea practica cursantii vor trebui sa se supuna unui regulament  pentru care vor semna de luare la cunostinta,vor prezenta o adeverinta de la medicul de familie precum ca sunt apti pentru efort fizic prelungit,iar tinerii sub 18 vor prezenta un acord scris al parintilor sau tutorilor legali.


Va asteptam incepand cu 25 mai,in fiecare luni de la ora 18,la PLANETARIUL SUCEAVA.et 1.


Pentru relatii si informatii sunati la 0743 976 933.


Dan Curic "Blonder" ,presedinte ALPIN CLUB NORDICA SUCEAVA

Dan Curic


Connections with the Mountain Guide:
Muntii RARAU-GIUMALAU  
Comments
Fără foto MARIAN ANGHEL, Thu, May 28, 2009, 12:28 pm

Buna ziua,

foarte buna initiativa de a se organiza un stagiu de initiere in domeniul muntelui, abordand aspecte atat de variate si complexe, specifice celor 3 activitati: drumetie, catarare, alpinism.
In acest mod, va creste numarul pasionatilor/iubitorilor muntelui/alpinismului.

Intrebarea mea este (si probabil mai multi cititori s-au intrebat la fel): cine este persoana calificata sa instruiasca in cele 3 activitati, mai ales in alpinism si catarare?

Stim cu totii ca astazi exista mai multe cursuri in domeniul alpinismului, organizate de diversi fara nici o pregatire/calificare/specializare in domeniu. Si nu ar fi fost neaparat o problema asta, daca nu s-ar fi petrecut deja mai multe accidente in cadrul acestor cursuri "fantoma".

Deci cred ca ar fi excelent daca s-ar preciza f. clar cine este instructorul calificat pentru initierea in alpinism/catarare.

multumesc si succes!
Marian Anghel

Dan Curic Dan Curic, Thu, May 28, 2009, 10:30 pm

salut.
in primul rand....cuvantul "curs" poate nu este cel mai potrivit...mai degraba o impartasire de cunostinte a unor oameni care au ceva experienta..catre neinitiati.
e mai degraba....un "workshop"....o initiere....hm...semi-oficiala..
noi o facem benevol....si gratis...fara fasoane oficiale..pt promovarea unei activitati faine printre din tinerii din Suceava.
paticipantilor la curs li s-a atras atentia asupra faptului ca acest curs nu va face din ei alpinisti asa....netam nesam....au fost mushtruluiti...si vor fi supusi unui regulament..
o parte din noi imbatranesc (suntem inca tineri...dar totusi...cat va mai dura?)...si vad cum in judetul suceava raman acceeasi maxim 10 cataratori activi..si ne uitam cu durere cum tineri cu potential prefera sa petreaca vremea in cluburi aiuristice.... sau la calculator.
nu avem pretentia si nu am sustinut ca avem atestate oficiale in domeniu instruirii.
dar impreuna si toti care ne ocupam de curs a vem o experientza mai mult decat indestulatoare.
stim ce inseamna scoli "fantoma"....si ne ferim de asta..
o parte dintre noi au trecut prin scoli fantoma vara iarna...si si-au dat seama ca prea putin au invatzat acolo.
avem si sprijinul catorva membri din salvamont(nu implicam salvamontul ca institutie)...am fost in Alpi pe trasee dure... Carpatii i-am facut cam toti ture vara iarna...3 dintre noi catzaram pana la 6B clasic...si liber rotpunkt...8.8+.ba chiar cineva si 10!..plus ture de creasta solitare iarna..plus schi alpinism...plus speologie... TSA...vanatori de munte cercetasi..etc..
prin mainile noastre au mai trecut si alti juniori dar au plecat pe la faculati sau..au plecat din tzara...sau s-au lasat....sau nu s-a prins de ei pt ca nu am insistat noi..asha ca am zis sa o luam de la inceput intr-un cadru mai organizat.
material didactic teoretic este strans gramada...echipament este..plus experientza noastra practica...eu zic ca este destul pt un stagiu de initiere....repet:INITIERE!
poate nu suntem cei mai buni ca instructori...(dar nici tu nu esti.probabil cel mai bun... in schimb tu esti atestat)..insa suntem destul de maturi sa stim la ce ne inhamam...am gresit la randul nostru fiind incepatori..pt ca majoritatea dintre noi am invatzat dupa ureche...si din greseala in greseala...greseli nu se vor face...noi o facem de dragul alpinismului...din pasiune..si nu ca sa scoatem bani sau alte chestii.....nu vom risca viata nimanui..vom fi extrem de atenti si seriosi cu problema asta.
eu cred ca oricine poate fi de acord ca un om care are pasiune si ceva experientza sa daruiasca si altora....fara sa mai vorbim ca suntem mai multi si experienta noastra combinata cantareste ceva....ba chiar ne-a face placere sa ne ajute si alti mai experimentati pe partea pedagogica a problemei.

nu cred ca ne poate cineva judeca pentru asta
cu respect,
Dan Curic "Blonder".

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.