Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Drumuri in parc - Tue, Jun 8, 2010, 2:36 pm, visited 4535 times


In Parcul Natural Bucegi se face un nou drum. Cei care au ocazia sa urce pe drumul auto din Sinaia spre Piatra Arsa, peste Dichiu, o sa vada ca se lucreaza cu spor, camioanele cu balast trec incontinuu. Drumul cel nou va pleca din platou, din drumul existent, si va urma probabil  traseul marcat spre cabana Valea Dorului. Am inteles scopul va fi montarea unei noi instalatii de ski in Valea Dorului, in locul actualului telescaun.


Faptul ca se imbunatateste infrastructura de ski e pozitiv. Insa nu cred ca asta ar trebui sa justifice constructia unui drum intr-o arie protejata, indiferent de beneficiile materiale aduse. Cred ca solutii alternative ar fi putut fi luate in calcul, exista deja drumuri care ajung la platou in zona cotei 2000 de pe partea prahoveana. Probabil ca s-a ales solutia mai ieftina, fara a se lua in considerare impactul asupra mediului. Ar fi interesant de auzit si punctul de vedere al administratiei parcului.

Sorin Constantin


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Cabana Cuibul Dorului  
Muntii BUCEGI - Cabana Piatra Arsa  
Muntii BUCEGI - Valea Izvorul Dorului  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Moeciu De Sus-Mt. Plesa-Poiana Gutanu-Mt. Grohotisu-Refugiul si Saua Strunga-Cabana Padina

 

Comments
Fără foto cezar jipa, Wed, Jun 9, 2010, 9:36 am

dupa ce am citit stirea inteleg ca nu se face nici un drum nou, pur si simplu se repara cel vechi.prin anii 80 urcam cu o batrina dacie, drumul era acceptabil intre cab.cuibul dorului si saua dichiu, de acolo coboram fie la zanoaga, bolboci fie continuam pina la padina.in 2008, nestiind care e starea lui am urcat cu o masina mai puternica, imi venea sa urlu de sleaurile intilnite, dadeam toti ocupantii jos ca sa nu mai sterg cu podeaua pietrele.la intoarcere am coborit pe la moroieni, nasol si ala dar practicabil daca mergea si matizul.deci nu e vorba de nici un drum nou, se repara cel vechi, de unde bani de unul nou si pe ce traseu?

Fără foto Sorin Constantin, Wed, Jun 9, 2010, 11:05 am

Drumul vechi exista si acum si e practicabil auto. Din saua Dichiu poti sa cobori spre Zanoaga sau poti sa mergi pe platou, spre Piatra Arsa. Din acest drum spre Piatra Arsa se lucreaza la un alt drum spre cab. Valea Dorului.

Sorin Angheloiu Sorin Angheloiu, Thu, Jun 10, 2010, 3:31 pm

deci drumul din Valea Dorului prin Saua Dichiu spre Bolboci este practicabil auto? ma refer la un renault symbol... macar sa imi spuneti cum este comparativ cu transalpina sau drumul de la polovraci peste munte spre lacul galbena (ca pe acolo am fost si sunt ok...)

vreau sa merg sambata... poate intrati sa imi dati un raspuns...

Fără foto Sorin Constantin, Fri, Jun 11, 2010, 9:27 am

Cu Loganul se poate merge. Se poate si cu Symbol, dar mai cu atentie:) Comparativ cu transalpina de anul trecut e mai bun, acolo se lucra mai sus de Ranca si erau probleme mari de trecut cu masina.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.