Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Amprenta ecologica - igienizare Lac Prisaca : News

Bookmark and Share

Amprenta ecologica - igienizare Lac Prisaca - Tue, Aug 3, 2010, 3:53 pm, visited 3956 times


Evenimentul organizat de catre Asociatia Valea Cernei, Clubul sportiv Alternative Timisoara si Asociatia Speologica Prusik Timisoara si-a atins scopul propus, “recolta” de deseuri a fost de 400 de saci , umplandu-se doua camioane.

Voluntarii care s-au mobilizat pentru actiune au fost in numar de 153 de persoane din diferite cluburi si asociatii, cat si independenti, igienizand lacul atat pe luciul apei cu diferite ambarcatiuni, marginile drumului, cat si  malurile lacului, inclusiv cele abrupte in rapel. In tabara amenajata la coada lacului Prisaca s-au stras un numar de 48 de corturi, voluntarii fiind din mai multe judete ale tarii, cat si de peste hotare.



Voluntarii si-au pus amprenta asupra lacului Prisaca din statiunea Baile Herculane igienizandu-l, din “comorile” recoltate se putea asambla o jumatate de masina care putea fi alimentata cu combustibilul dintr-un butoi de 200 de litri gasit de catre alpinisti pe unul dintre malurile abrupte ale lacului, cu vesela starnsa se putea organiza o nunta si un botez. Speram ca pe viitor semnalele de alarma pe care noi le tragem prin toate actiunile noastre sa aibe un impact din ce in ce mai mare asupra turistilor care viziteaza aceasta zona superba a tarii noastre si sa constientizeze ca natura trebuie respectata si ingrijita.



Parteneri ai evenimentului au fost:  Vertical Adventure Timisoara, X-Tours, Hidroelectrica S.A sucursala Caransebes, Liceul Hercules Baile Herculane, Primaria orasului Baile Herculane, Directia Silvica Resita, Parcul National Domogled-Valea Cernei, Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Garda de Medui Caras-Severin.



Parteneri media: Radio Resita, Stiriong, Alpinet, Antena 1, Radio Romania Actualitati, Kiss FM, Adevarul, Cronica Romana, Jurnalul de Caras-Severin, Ziua de Vest, Banat TV.



Sponsori ai evenimentului au fost: S.C Foto Teo S.R.L Craiova, S.C Carpatina S.A, S.C Mirror FP S.R.L.



Precizam ca evenimentul a fost sustinut si promovat de catre studioul regional Radio Resita.



Multumim tuturor voluntarilor si participantilor, tuturor partenerilor, cat si sponsorilor pentru ajutorul si sprijinul acordat in reusita acestui eveniment, fara ei sigur nu am fi reusit.



Ne cerem scuze daca am omis sa mentionam pe cineva, va asiguram ca nu a fost cu intentie.



Va multumim,

presedinte Marian Avram
marian avram


Connections with the Mountain Guide:
Muntii CERNEI - Satul Prisacina  
Muntii CERNEI - Valea Prisacina  
Muntii CERNEI - Gura Vaii Prisacinei (DN 67D)  
Muntii CERNEI - Baile Herculane (CFR)  
Muntii CERNEI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.