Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Reuniunea de Alpinism, Ampoiţa 2010 : News

Bookmark and Share

Reuniunea de Alpinism, Ampoiţa 2010 - Wed, Sep 29, 2010, 12:56 pm, visited 3825 times


Mai sunt doar 2 zile până la Reuniunea de Alpinism şi Escaladă Sportivă de la Ampoiţa din perioada 1-3 Octombrie 2010.

Reuniunea anuală de alpinism şi escaladă a asociatiei Trascău Corp Zlatna este la a VII-a ediţie şi va avea loc în perimetrul rezervatiei Calcarele de la Ampoiţa.

Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpiniştilor din zona Judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe, dar este deschisă şi pentru alpiniştii din alte zone . În paralel cu reuniunea, ca în fiecare an, se va desfăşura şi un curs de iniţiere în alpinism şi escaladă.

Rezervatia aflată în custodia asociatiei este situată în partea dreaptă a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bocioaca, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu înălţime cuprinsă între 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea în satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.

În prezent există aici peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.

Posibilităţi de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Campeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia – Zlatna cu oprire în halta Ampoiţa, autostop de la ieşirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

Accesul către parcare şi către stânci va fi semnalizat cu indicatoare.

Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escaladă, accesaţi www.trascaucorp.ro, la sectiunea alpinism –Escalada sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii sau din cartea "Muntii Apuseni-Ghidul traseelor de Escalada", scrisă de Dan Anghel.

Cursul se adresează în special copiilor si tinerilor care vor să se iniţieze în acest sport, dar şi căţăratorilor de pretutindeni.

Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigura transport, cazare sau masă, ci doar instructori, suportul de curs şi echipamentul necesar pentru escaladă pentru cei care vor sa se instruiască. Participarea la reuniune şi la curs este gratuita. Indiferent de prognoza meteo pentru perioada 01-03 septembrie, reuniunea nu se va amâna. Pentru toţi căţărătorii care nu se inscriu la curs, PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!

Informatii la: Dan Anghel – 0745-583887;  Puiuleţ Adrian-0745-306805

Alte informaţii:
Parcare: după asfaltarea drumului, parcarea în zona de acces către pietre , este aproape imposibilă fără a afecta traficul; din acest motiv am vorbit pentru a rezerva 15 locuri de parcare la Pensiunea Casa cu Dor, situată la apx. 200 de metri în amonte, pe partea dreaptă; avem 5 locuri chiar la poartă, şi încă 10 cum se intră în curte pe dreapta.

Cazare: se face la cort; tabăra de corturi va fi sub piatra nr. 2, unde a fost şi anul trecut; focul este permis a se face doar în vatra amenajată; nu rupeţi lemne din gardurile localnicilor, şi nu lăsaţi porţile deschise; pentru cei mai pretenţioşi, puteţi să vă cazaţi la Pensiunea Casa cu Dor tel. 0788-716101, preţul este de apx.110 lei, camera cu pat dublu (preţul este negociabil, pentru alpinişti).

Sunt locuri de cazare şi la Pensiunea Izvorul Muntelui, care este la apx. 2 km în amonte tel. 0258-849654; 0788-202545.

Vor fi montate oricum indicatoare de acces către locul de campare şi parcare.

Trascau Corp


Connections with the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Orasul Zlatna  
Muntii TRASCAU - Piatra Cetii  
Muntii TRASCAU - Poarta Cheilor  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Cheia Vaii Pietrelor  
Muntii TRASCAU - Pestera Poarta Zmeilor  
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cabana Ramet-Poarta Cheilor-Versantul Nordic Al Cheilor-Satul Cheia-Versantul Drept Al Cheilor Pravului-Dealul Mocanului-Valea Modolesti-Satul Modolesti-Cabana Intregalde

 

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.