Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Proiecte pentru tineri - Fri, Jun 3, 2011, 9:11 am, visited 3139 times


Asociatia Ecologica Floare de Colt va sustine si implementa în luna iunie 2011, doua proiecte pentru tineret, finantate de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret – Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Dâmbovita, si realizate în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean prin unitati de învatamânt din judetul Dâmbovita.

Primul proiect, ECO AGENT VOLUNTAR îsi propune sa implice 6 echipe de câte 5 tineri voluntari de la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" si Grupul Scolar Industrial "Nicolae Cioranescu" Târgoviste, în activitati de identificare si fotografiere a unor probleme de mediu, mai întâi în localitatile de domiciliu, apoi în munti. Activitatile din zona montana: atelier de lucru - „Probleme de mediu în zona montana”, parcurgerea a sase trasee montane pentru identificare si fotografiere a eventualelor probleme de mediu în zona sudica a masivelor Bucegi si Leaota si concursul „Cel mai tare Eco Agent Voluntar” se vor desfasura în perioada 10-12 iunie 2011 cu locatia de cazare la Centrul de Agrement Vânatorul.

Al doilea proiect, VOLUNTAR LA PLAIUL DOMNESC va implica 27 de tineri voluntari de la Colegiul National "Nicolae Titulescu" Pucioasa si Grupul Scolar Agricol Nucet, în activitati de igienizare protectie si promovare a Rezervatiei Naturale Plaiul Domnesc, rezervatie aflata în custodia Asociatiei Ecologice Floare de Colt. Activitatile din zona montana: atelier de lucru -„Ariile naturale protejate”, actiuni de inventariere si protejare a Rezervatiei Naturale Plaiul Domnesc (drumuire, determinari GPS, montaj placute indicatoare), ecologizare în arealul Rezervatiei Naturale Plaiul Domnesc, concurs teoretic si practic „Cel mai tare Junior Ranger” se vor desfasura în perioada 17-19 iunie 2011, cu locatia de cazare la Centrul de Agrement Cerbul.

Pentru ca ne aflam în Anul European al Voluntariatului, ambele proiecte urmaresc  stimularea participarii tinerilor din judetul Dâmbovita la actiuni de voluntariat în sprijinul respectarii si protejarii naturii.

Prof. Prundaru Marius
Presedinte AEFC
Ileana Bocanciu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii LEAOTA  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article Traseul Memorial Emilian Cristea - premiera solitara, submitted by Florian Mastacan -
TRASEUL „MEMORIAL EMILIAN CRISTEA” - PREMIERA SOLITARĂ - 4-5 aprilie 1992 Cornel Sain        Căutându-l pentru a ne povesti despre această mare realizare a sa, l-am găsit (unde alt undeva?) la refugiul Coştila. Urcase, în duminica aceea, cu un bidon de grund pentru a vopsi podeaua refugiului, îngrijorat ca nu cumva odată cu venirea iernii aceasta să se strice de la apă. Cornel este legat afectiv de traseele din zonă, pe care le cunoaşte priză cu priză şi mai cu seamă de acest refugiu pe care îl îngrijeşte ca pe propria-i casă. Cornel este şi un foarte bun alpinist, în cartea sa de vizită alături de această performanţă fiind înscrise şi alte realizări: februarie 1994 - ascensiunea solitară a traseului „Diedrul Pupezei” din Peretele Văii Albe; premiera de iarnă a peretelui nordic al Călţunului din Făgăraş; iarna 1996 - integrala de iarnă a peretelui nordic al Gălbenelelor, respectiv toate traseele din acest...

A trail [Not found]

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.