Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Reamenajare a Monumentului Alpinistilor : News

Bookmark and Share

Reamenajare a Monumentului Alpinistilor - Tue, Jul 12, 2011, 8:53 pm, visited 3343 times


In luna februarie a anului 1963, 4 temerari alpinisti au plecat sa obtina titlul de Maestrii ai Sportului. Pentru obtinerea acestui titlu, au incercat, in premiera hivernala, parcurgerea crestei Arpasel – Vartopel (traseu alpin). Au reusit parcurgerea acestei creste, insa, la intoarcere, muntele nu a mai fost atat de binevoitor si o avalansa le-a trimis trupurile in Caldarea Fundul Caprei. In memoria lor, a fost ridicat Monumentul Alpinistilor din vecinatatea Lacului Capra (anii 1967-1968).



In timp, monumentul s-a deteriorat, vanturile si ploile au distrus o mare parte din el, astfel incat a fost gandita o reamenajare (refacere) a lui.



In perioada 18-31 august 2011, este organizata o tabara pentru refacerea lui si sunt asteptati voluntari care sa ajute la transportul materialelor, reamenajare si crearea unei atmosfere placute.



Materialele trebuie carate de la sosea pana la Lacul Capra, langa Monument.



In perioada 18-21 august va avea loc transportul materialelor. In urmatoarea perioada, pana pe 31 august, va avea loc refacerea lui si vor fi organizate in acelasi timp si excursii pentru doritori. In imprejurimi se afla Creasta Vartopel – Arpasel (traseu alpin), Refugiul Fereastra Zmeilor, Varful Vanatoarea lui Buteanu etc.



Cazarea se va face la Refugiul Salvamont:

- 25 lei / persoana / noapte, in camera cu 2 paturi, grup sanitar in camera

- 10 lei / persoana / noapte, prici in pod

- cort – gratis



Eventualii doritori nu trebuie sa stea pe toata perioada, este necesar insa sa se anunte, astfel incat sa stim numarul total si perioada pentru eventualele rezervari la refugiu si pentru conceperea unui plan de lucru.



Cine poate sa ajute cu masina este binevenit.



Materiale necesare: cort (optional), sac de dormit (optional), izopren (optional) : pentru cei care vor dormi la cort; bete trekking (optional), echipament alpinism (in functie de traseul pe care vor sa-l parcurga), sau echipament simplu de munte, mancare, asigurare transport, voie buna, chef de munca.



Inscrierea se poate face la d-na Geta Iftode, mail: iftodegeorgeta@yahoo.com

d-nul Dan Golopentia, mail: dgolopentia@yahoo.com



Inscrierile se pot face pana pe data de 27 iulie.
Daniel Negoiţă


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Valea Caprei  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Vanatoarea Lui Buteanu  
Muntii FAGARASULUI - Tunelul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Capra  
Muntii FAGARASULUI - Piciorul Mt. Buteanu  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul si Lacul Caltun  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Capra  
Muntii FAGARASULUI - Saua Capra  
Muntii FAGARASULUI - Lacul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Monumentul Nerlinger  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Mare a Simbetei  
Comments
Serban Leoca Serban Leoca, Fri, Jul 15, 2011, 5:18 pm

Ultima saptamana din august e, de regula, rece si ploioasa, adesea ninge. Daca puteti alege, poate ca nu e cea mai buna vreme de planificat o lucrare ca aceasta. Oricum, succes!

Fără foto cezar jipa, Wed, Jul 20, 2011, 10:23 pm

il salut pe amicul daniel negoita, tovarasul meu de citeva ture alpine si de bicicleala prin canioanele lom din bulgaria.de la ultima noastra tura, calinetul si nordica, martie, a trecut ceva timp.el pe munte, eu pe bicicleta pe munte...pe la concursuri mtb.vreau sa va zic ca monumentul alpinistilor a cam fost terminat in 1970, la 20 ani faceam prima data fagarasul, incepind de la urlea.constructia era pe terminate, la ea, printre altii, lucra si mihai pupeza, alpinist si fost presedinte al c.a.r.oficial aveam sa-l cunosc in 1974 cind am devenit si eu alpinist la univ.buc(fost ipcg) demult am zis ca monumentul trebuie reparat, nu pot decit sa salut o asemenea initiativa, daca timpul imi va permite(cursele mtb din aug) voi da cu mare placere o mina de ajutor.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.