Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Scărişoara inchisa o luna - Mon, Jul 18, 2011, 2:48 pm, visited 4612 times


Pestera Scarisoara este inchisa de pe data de 14 iulie 2011 pentru o luna.


Primaria din comuna  Gârda de Sus nu a anuntat in mass-media sau pe site-urile de specialitate ca pestera este inchisa. Asta e turismul in anumite zone, mergi 300- 500 de Km si ajungi sa citesti pe o harta
un anunt, scris gresit gramatical, ca degeaba ai venit.


Am inteles ca pestera a fost inchisa pentru ca turistii incurcau o firma de constructii sa refaca drumurile
de acces la Ghetar, desi exista si traseu de 45 de minute pe jos, pe poteci de munte, marcate, pe care se poate ajunge la pestera. Nu inteleg de ce s-a luat o astfel de masura in aceasta perioada de vacanta.


Laurian C


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BIHOR - Cheile Garda Seaca  
Muntii BIHOR - Pestera si Ghetarul de la Scarisoara  
Comments
Fără foto dan iancu, Mon, Jul 25, 2011, 11:37 am

Tocmai ce am venit din Apuseni! Am facut in total 1300 km(plecind din Craiova). La Pestera Scarisoara n-am ajuns datorita...indolentei...oamenilor care ar trebui sa promoveze aceste obiective turistice deosebite!! Drumurile din Apuseni=DEZASTRU. Am plecat din Cluj spre Muntele Baisoara. Zona este frumoasa, soselele sunt insa cam sparte. Am intors la Cluj si am apucat spre Huedin, apoi spre Lacul cu barajul Lesului, apoi pe valea Iadului(traseu extraordinar dar aproape impracticabil, o magarie dusa la extrem! Nesimtire, rea vointa, sau poate ceva premeditat de autoritatile locale cei de la Ministerul Turismnului... Poate n-ar trebui sa mai ajunga turisti pe acolo!! Pe malul Lacului Lesu-gramada de vile si case de vacanta unele de lux!! Dar drumul e groaznic!) spre Stana de Vale, apoi spre Pietroasa-Chiscau Pestera Ursilor. Incredibil! Cind am ajuns acolo eram numai nervi! Si toba la masina s-a rupt! Pacat de toate aceste frumuseti naturale ce nu pot fi vazute!
ALO!!! Ministerul de turism!! Autoritati locale din Bihor, Cluj Alba!
E careva treaz?Faceti ceva! FACETI ceva in sensul bun!! Ca ce faceti acum este o crima! Omoriti turismul!
Am vazut doar citeva masini (2 din Germania, restul din Ungaria) Cred ca nu se vor mai intoarce niciodata! Amin!

Fără foto dan iancu, Mon, Jul 25, 2011, 11:46 am

Completez: era vorba de masini straine-cu turisti straini. Masini romanesti erau citeva dar ramine valabil:nu mai calca nimeni pe acolo! Decit daca se trezesc cei atentionati mai devreme si actioneaza pentru a face repede niste sosele, nu mari dar fara gropi! Si sa puna si niste indicatoare la rascrucile mai importante. Eventual sa le si vopseasca!
Pacat de tara asa frumoasa cu astfel de oameni...
In Apuseni inca mai e valabila zicala:
Muntii nostri aur poarta, noi crersim din poarta-n poarta...
De ce oare??

Fără foto Octavian Iercan, Tue, Jul 26, 2011, 8:38 am

Feciorul lui Iancu face traseul din masina... De ce oare nu intelege el ca cele doua cuvinte nu se pot asocia vorbind de munti pe siteul Alpinet???

Ghetarul de la Scarisoara nu este un obiectiv pentru vizitare in masa, tocmai pentru asta e idea si este excelent ca nu exista drum. Apusenii sunt de batut la pas nu cu masina. Apropo, soseaua merge pana jos in Garda, de ce nu puteia sa urci prin Mununa 25 de minute de mars??

Fără foto iuliu ciors, Wed, Jul 27, 2011, 6:24 am

D-le Octavian Iercan. Nu cred că puteţi fi atât de nedrept cu cei care sunt mai bătrâni sau chiar handicapaţi, care în opinia ta nu au ce căuta pe munte, dacă nu merg pe jos. Fiecare se deplasează cu ce poate, după puteri şi posibilităţi iar locurile vizitate vor fi, sau nu, limitate pe măsură. Recent am fost cu maşina prin Apuseni, am dormit în cort, am vizitat Cucurbăta Mare, cascada Vârciorog, muntele Găina, Pişoaia şi multe alte locuri şi, m-am simţit tot atât de bine ca şi alţii care au bătut aceste locuri cu pasul. Normal că şi noi am parcurs pe jos
cca. 40 de km în locurile inaccesibile pentru automobile.

Fără foto Gheorghe Cresta, Mon, Aug 1, 2011, 9:21 am

Si eu sunt contra turismului cu masina, dar pentru a putea vizita unele zone trebuie macar sa te poti apropia motorizat de ele. Pacat de atata tam-tam cu turismul de 2 bani din Romania. Rusine in primul rand ministrului cu mintea blonda.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.