Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Seminar national - Thu, Sep 22, 2011, 2:26 pm, visited 1484 times


Comunicat de presă


“Dezbatere Voluntmont”


Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu are deosebita plăcere de a vă anunţa că în perioada 1 august 2011 si 30 iunie 2012 derulează proiectul de tineret “Dezbatere VOLUNTMONT”, finanţat cu
sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acţiune, Sub-actiunea 5.1. “Reuniuni ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret”.


Proiectul debutează cu cercetări în rândul ONG-urilor din zonele montane in vederea realizarii unei baze de date cu privire la organizaţiile active in domeniul tineretului, din zona de munte.


“Dezbatere VOLUNTMONT“ va gazdui un seminar national la care vor participa ONG-uri cu activitati in zona de munte, din care vor fi selectate 5 pentru realizarea de parteneriate. Pentru a oferi un exemplu de urmat comunităților locale și generației tinere, participanții vor prezenta situaţia actuala, informand 20 de ONG-uri si cate 2 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale din zonele de munte (cele 5), cu privire la
anumite idei ce pot fi incluse in politicile de tineret. Mai mult, tematica intalnirilor va fi extinsa la posibilitatile de dezvoltare economica locala prin intermediul sustinerii voluntariatului ca
sistem de formare si dezvoltare profesionala a tinerilor
.


Initiativa de proiect izvoraste din necesitatea de a analiza problemele cu care se confruntă
zonele montane, respectiv, cauzele ce conduc la lipsa unui sistem de bune practici in domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea economica locala. Specificitatea activitatilor acestui sistem de formare
profesionala provine din particularitatile zonei de munte, fiind strucutrat pe etape de validare si certificare a competentelor voluntarilor si in functie de soluțiile pe care generația tânără le poate identifica.


În cadrul proiectului tinerii vor avea întâlniri cu autorităţile locale din cele 5 zone montane, parcurgand distantele fizice in cadrul unei caravane si distantele tematice in cadrul intalnirilor de lucru si a seminarului national. Viziunea centrala tinteste analiza impactului pe care l-ar putea avea dezvoltarea voluntariatului, ca sistem de formare si dezvoltare profesionala a voluntarilor, asupra dezvoltarii economice locale a zonei respective de munte și, implicit, a calității vieții in comunităţile din care fac parte.


Acest proiect va fi finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai
punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.



Înfiinţată din 1998, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu (ADCN) are ca principală preocupare sprijinirea initiativelor de formare şi dezvoltare a comunităţii din zona localităţii Nehoiu şi din cele 13 sate aparţinătoare.


Partener local Primaria si Consiliul local al orasului Nehoiu si alte organisme responsabile
de politici de tineret.

ADCN Asociatia pt Dezvoltare Comunitara Nehoiu, jud Buzau

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.