Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Avertisment acces in Strunga Dracului : News

Bookmark and Share

Avertisment acces in Strunga Dracului - Wed, Jul 18, 2012, 10:05 am, visited 4168 times


Accesul turiştilor în Strunga Dracului din Munţii Făgăraş este interzis, existând pericolul căderii de stânci, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Sibiu, Adrian David, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a spus că se doreşte blocarea accesului în zonă deoarece pericolul producerii de accidente este foarte mare.

"Am închis traseul respectiv, am pus plăcuţe de avertizare care au dispărut, prin grija nu ştim cui, şi vrem să blocăm accesul în zonă pentru că este deosebit de periculos. Chiar dacă noi am degajat stâncile de pe traseul marcat, există riscul de căderi de stânci în zona limitrofă Strungii Dracului şi nu ne putem permite să deschidem traseul pentru că există încă pericolul căderii de stânci", a spus Adrian David.


Articol din Gandul: http://www.gandul.info/news/accesul-turistilor-in-strunga-dracului-din-muntii-fagaras-este-interzis-9874737

Şerban-Alin Pontoş


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Strunga Dracului  
Muntii FAGARASULUI  
Comments
Fără foto Ioan Lajtrik, Wed, Jul 18, 2012, 7:38 pm

Salut tuturor.
Am citit articolul. Trebuie sa recunosc ca acea zona este una de mare interes. Pentru ca este fascinant si intr-adevar merita efortul. Acum daca luam in considerare siguranta pot spune ca forta unui om nu poate desloca o stanca de sute de kilograme. Aici intervin alti factori.
Dar sper ca sa nu se desfiinteze traseul respectiv pentru ca vor pierde din turisti. Iar cei care si-au stabilit traseul Lacul Caltun - Varful Negoiu di-nainte tot pe acolo vor trece.
Sper ca situatia sa se remedieze cat mai repede

Fără foto heinrich harrer, Thu, Jul 19, 2012, 3:20 am

poate ar trebui daca tot e perioada concediilor sa facem cumva sa ne organizam sa dam o mana de ajutor salvamontului sa indepartam din traseu pericolele pentru a reda traseul circuitului turistic cat mai repede!

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Fri, Jul 20, 2012, 12:44 am

=D> Pe scurt, lenea e cucoana mare:-)

George Bogleş George Bogleş, Fri, Jul 20, 2012, 10:35 am

@ Ioan: Nu este vorba despre stancile care se desprind sub propria greutate ci de stancile care se desprind din versant, lucru care se poate intampla dintr-o multitudine de factori.

In rest exista posibilitatea continuarii traseului spre Negoiu prin Strunga Doamnei fara a pierde prea mult timp (15-20 min mai lung), sau prin Strunga Ciobanului (desi e mai lung, poate e chiar mai spectaculos).

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.