Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Startul 2X2 Race e aproape! - Mon, Aug 6, 2012, 2:06 pm, visited 4657 times


2X2 Race este un concurs sub forma unei curse de anduranță și se desfășoară în perioada 18-19 August 2012 (sâmbătă și duminică).

Numele competiției a fost inspirat din ideea de "2 oameni, 2 vârfuri".
La start vor lua parte echipe formate din 2 membri. Acestea vor trebui să parcurgă un traseu care se va intitula 2X2, X1 sau X2, în funcție de cursa pentru care se optează.
Atât startul competiției, cât și finish-ul vor avea același punct comun, Bâlea Lac (2050 m), în vecinătatea cabanei Paltinul.

Evenimentul se va desfășura după cum urmează:
Echipele formate din 2 concurenți vor lua startul din apropierea cabanei Paltinul și vor avea de parcurs un traseu idilic, dar și deosebit de solicitant, pe poteca de creastă a munților Făgăraș, incluzând porțiuni deosebite (Fereastra Zmeilor, 3 Pași de Moarte).

Primul punct de control este în Șaua Caprei (Lacul Capra).

Al doilea punct de control este X1 - Vf. Moldoveanu (2544 m), cursa ajungând astfel pe acoperișul patriei, loc în care, dacă vremea este favorabilă, poate fi admirată întreaga creastă a Făgărașului. Aici, participanții (echipele) vor primi o ștampilă pe buletinul de concurs și li se vor înregistra timpii de parcurgere ai segmentului Bâlea Lac – Vf. Moldoveanu. Urmează coborârea de pe vârf și parcurgerea înapoi a traseului.

Al treilea (același ca primul) punct de control este la Șaua Caprei, unde echipele vor primi încă o ștampilă pe buletinul de concurs și vor avea un punct de hidratare și realimentare (din partea organizatorilor).

Al patrulea punct de control este X2 - Vf. Negoiu (2535 m). Pentru a ajunge la el trebuie parcurs  un traseu mai scurt dar mai tehnic, Vf. Lăițelul fiind acela care îngreunează și cele mai experimentate echipe de montaniarzi sau de alergători pe munte. Echipele vor trece pe lângă lacul și refugiul Călțun, de unde vor începe urcarea către vârf. Întrucât accesul în Strunga Dracului este strict interzis, este obligatorie parcurgerea porțiunii Strunga Doamnei. În vârf vor fi asteptați de organizatori pentru a le aplica ștampila pe buletinul de concurs și înregistra timpii de parcurgere ai segmentului Bâlea Lac – Vf. Negoiu. Urmează coborârea de pe vârf și parcurgerea înapoi a traseului.

Al cincilea (același ca primul și al treilea) și ultimul punct de control înainte de finish este la Șaua Caprei (Lacul Capra), unde echipele vor primi ultima ștampilă pe buletinul de concurs.
Echipele se vor îndrepta apoi către finish - Bâlea Lac, coborând din Șaua Caprei pe traseul pe care au urcat imediat după start.

Ce înseamnă X1 și X2?
Deoarece 2X2 Race (cursa mare) însumează aproximativ 50 km de parcurs la altitudini de peste 2000 m, cu o diferență pozitivă de nivel de peste 4000 m, am decis să oferim și posibilitatea participării pe cele două segmente care o compun: Bâlea Lac – Vf. Moldoveanu și Bâlea Lac – Vf. Negoiu. Asftel:
X1 înseamnă Bâlea Lac - Vf.Moldoveanu - Bâlea Lac, unde timpul maxim admis este de 14 ore.
X2 înseamnă Bâlea Lac – Vf. Negoiu – Bâlea Lac, unde timpul maxim admis este de 10 ore.

Vor fi 3 categorii de participare/premiere: 2X2, X1 și X2. Dacă vor fi înscrise mai mult de 7 echipe mixte și 7 echipe feminine, vor exista și aceste două sub-categorii.

Prin organizarea acestui concurs se dorește reînvierea și cultivarea interesului tinerilor români pentru munte și pentru activitățile sportive în aer liber, oferindu-le oportunitatea de a lua parte la un eveniment național, și de asemenea ocazia de a admira frumusețea unică a traseului de creastă al Munților Făgăraș.
Mihai Serban


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Vf. Iezerul Caprei  
Muntii FAGARASULUI - Caldarea Fundu Caprei  
Muntii FAGARASULUI - Trei Pasi de Moarte  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Berevoiescu  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Zarna  
Muntii FAGARASULUI - Saua Paltinului  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Valea Paltinul  
Muntii FAGARASULUI - Mt. Dracului  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Valea Caprei  
Muntii FAGARASULUI - Varful Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Doamnei  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Ciobanului  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Caldarea Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Tunelul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Valea Doamnei  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Capra  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI - Varful Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Dracului  
Muntii FAGARASULUI - Portita Caltunului (Negoiului)  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul si Lacul Caltun  
Muntii FAGARASULUI - Mt. Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Paltinu  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Capra  
Muntii FAGARASULUI - Saua Capra  
Muntii FAGARASULUI - Lacul Capra  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Mare a Simbetei  
Muntii FAGARASULUI  
Comments
Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Mon, Aug 6, 2012, 6:06 pm

Salut,

parerea mea este aceea ce participantii stiau traseul si fara sa inscriptionati 2x2 Fagarasul....

Fără foto Mihai Serban, Mon, Aug 6, 2012, 6:51 pm

Iulian, peste 90% (maximum 30 de marcaje) din marcajul nostru e in zona Balea Lac-Lacul Capra, deoarece concurentii ar putea fi dezorientati noaptea si ar putea parasi traseul. De asemenea marcajul este in intregime alaturi de cel de creasta fara a exista riscul inducerii in eroare a altor turisti.
Oricum, apreciem ingrijorarea ta si te asiguram ca nu am face nimic prin care sa afectam creasta Fagarasului si pe iubitorii ei.

Cu respect,
Mihai Serban

Fără foto Mihai Serban, Thu, Aug 9, 2012, 4:32 pm

Intrucat in ultima perioada am "alergat" dupa sponsori sperand sa crestem fondul de premiere, nu am publicat informatii legate de acestea, pentru ca nu erau sigure. Din pacate, fiind la prima editie, sponsorii nu se inghesuie sa ne sustina. Asadar, as decis sa oferim noi fondul de premiere, fara a mai apela la acestia. Premiile vor fi dupa cum urmeaza:2X2 Race - La fiecare din categoriile masculin (general), mixt si femininLoc 1 - 1000 RON /echipa
Loc 2 - 500 RON /echipa
Loc 3 - 300 RON /echipaX1 Race - La fiecare din categoriile masculin (general), mixt si femininLoc 1 - 500 RON /echipa
Loc 2 - 300 RON /echipa
Loc 3 - 200 RON /echipaX2 Race - La fiecare din categoriile masculin (general), mixt si femininLoc 1 - 500 RON /echipa
Loc 2 - 300 RON /echipa
Loc 3 - 200 RON /echipaEchipele care se inscriu la 2X2 si termina doar traseul X1 sau X2 nu vor putea primi premiile rezervate celor care s-au inscris exclusiv la cursele X1 si X2 insa vor primi premii speciale (produse echipament montan) in functie de timpii obtinuti.De asemenea, daca la una din categoriile feminin si mixt nu se inscriu mai mult de 7 echipe, echipele inscrise vor fi trecute la clasamentul general.Daca la cursele X1 sau X2 nu se inscriu mai mult de 7 echipe acestea nu vor mai avea fond de premiere in bani ci doar in premii speciale (produse echipament montan).Toti participantii la concurs care termina traseul incadrandu-se in timpul limita admis vor primii medalie de participare.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.