Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Scăriţa Belioara - Mon, Oct 1, 2012, 3:59 pm, visited 2898 times


S.P.J. SALVAMONT ALBA  aduce la cunostinta turistilor ca traseele din masivul SCARITA BELIOARA sint partial deteriorate datorita incendiilor masive de padure din aceasta vara.
              Pina la refacerea marcajelor din zona,SPJ.S.A. recomanda turistilor sa evite zona daca nu au cunostinte temeinice de orientare, harta ,busola sau g.p.s. .                                                                                                                       S.P.J. S. A. mentioneaza ca inca exista riscul de incendiu, zona ne fiind securizata in totalitale.
todea mircea


Connections with the Mountain Guide:
Muntii MUNTELE MARE - Rezervatia Scarita-Belioara  
Muntii MUNTELE MARE - Valea Belioarei  
Comments
Fără foto Mihai Savu, Thu, May 2, 2013, 2:36 pm

Am fost ieri, 1 mai 2013, pe traseul circuit al rezervatiei Scarita-Belioara. Doresc sa semnalez cateva aspecte legate de urmarile incendiului din august 2012.

1. La inceputul urcarii pe stanga, dinspre Vest, este un panou de avertizare rupt in jumatate, o parte fixata pe un copac, o parte cazuta jos, panou care anunta ca traseul este temporar inchis.

2. La intrarea in rezervatie dinspre Vest (dinspre Baisoara), este un alt panou de avertizare cu acelasi mesaj. L-am luat de pe jos (era sprijinit pe niste tufisuri) si l-am intepenit intr-un copac intre doua crengi.

3. Urcarea pe dreapta, pe valea Rastoaca, nu pune probleme de orientare pana sus, pe Muntele Scarita, desi zona e plina de trunchiuri arse si de cenusa.

4. Sus pe Muntele Scarita este o suprafata de aproximativ 200x100 mp in care sunt doborati si partial arsi aproape toti arborii. Orientarea este dificila pentru ca semnele de marcaj si poteca nu se mai vad.

5. Pentru cei care urca pe dreapta si ajung sus, placuta de intrare in rezervatie este la circa 200m spre Nord-Vest, adica inainte/stanga fata de directia principala a urcarii. Dincolo de placuta marcajul este prezent.

6. Portiunea cu arbori doborati nu va fi degajata prea repede, pentru ca accesul este dificil si nu se pot incarca trunchiurile in utilaje. O sugestie pentru cei care mai trec pe acolo: sa agate in crengi panglici din pungi de nylon sau din pelerine de unica folosinta pentru a marca traseul printre copaci.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.