Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Speologul a fost salvat - Mon, Oct 28, 2002, 7:47 am, visited 5752 times


Speologul din Ungaria, blocat într-o peşteră din Masivul Vlădeasa, a fost scos la suprafata in noaptea de duminca 27 oct, spre luni, in urma actiunilor de salvare a opt echipe româneşti şi a cinci echipe mixte româno-maghiare.
Medicul Adrian Borcea, din cadrul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Decarcerare a declarat ca speologul are mai multe fracturi ale membrelor inferioare. El va fi transportat la Vama Bors, unde va fi preluat de o echipa de medici din Ungaria. Adrian Borcea a precizat ca starea lui este stabila.
Operatiunea de salvare a fost foarte dificila, întrucît traseul care a trebuit parcurs, prin peşteră, pentru a se ajunge la speologul accidentat, masoara aproximativ un kilometru si jumatate.
Speologul facea parte dintr-o echipa din Ungaria care cartografia relieful carstic din judetul Bihor si se afla in pestera Valea Rea din apropierea localitatii Pietroasa.
Acesta este al doilea accident grav produs în ultima lună în Munţii Apuseni. Luna trecuta un speolog polonez si-a pierdut viaţa în izbucul Tauz din judeţul Alba.


Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BIHOR - Izbucul Galbenei  
Muntii BIHOR - Valea Crisul Pietros  
Muntii BIHOR - Comuna Pietroasa  
Muntii BIHOR  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
C.F.R. Halmagiu-Comuna Halmagiu-Satul Halmagel-Satul Banesti-Lungsoara De Sus-Varful Muntelui Rotunda-Varful Gaina-Dealul Pietrele-Comuna Avram Iancu

 

Comments
Fără foto nistor stelian, Mon, Oct 28, 2002, 9:02 am

Sunt obligat să intervin şi să fac o mică rectificare: Sistemul carstic din valea Rea este situat in MUNTII BIHOR şi nu în munţii Vlădeasa cum eronat a apărut în articol.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.