Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expeditia Everest 2003 - Fri, Jan 17, 2003, 4:01 am, visited 2347 times


Membrii expeditiei romanesti Everest 2003 vor pleca vineri, 17 ianuarie 2003, in Argentina pentru a escalada Varful Aconcagua (6962 m), in cadrul programului de antrenament premergator expeditiei Everest, din perioada martie-iunie 2003, se arata in comunicatul remis miercuri, Rompres, de coordonatorul echipajului, David Neacsu.

Celor zece alpinisti componenti ai echipei Everest 2003 (dintre care trei nu vor putea lua parte la aceasta expeditie din motive personale, continandu-si insa antrenamentele in tara) li s-au alaturat alti 16 alpinisti. Scopul principal al expeditiei este aclimatizarea cu conditiile dure de traseu si omogenizarea echipei.

Impactul proiectului Everest 2003, initiat de David Neacsu, s-a concretizat in ultimele luni printr-o insufletire fara precedent a alpinistilor din Romania, dovada fiind si faptul ca in expeditia Aconcagua 2003 vor merge 23 de alpinisti romani, dintre care 16 au fost de acord sa se alature expeditiei, suportand cheltuielile pe cont propriu. Doi din cei 23 de alpinisti au mai urcat pe Varful Aconcagua: David Neacsu in 1996 si Cornel Galescu in 1998, motiv pentru care logistica si conducerea grupului cad in sarcina lor. Se vor incerca ascensiuni pe doua rute: ruta clasica prin Plaza del Mulas si ruta ghetarului polonez.

Aconcagua este cel mai inalt varf (6.962m) din Argentina (America de Sud), fiind situat in emisfera sudica, aproape de Ecuator. Este o tinta greu de escaladat din cauza temperaturilor extrem de scazute, dar un astfel de antrenament este necesar inaintea expeditiei pe Everest. Presiunea atmosferica, la aproape 7.000 de metri, este mult mai scazuta decat cea de la aceeasi altitudine din Himalaya.
[Rompres]

Daniel Stefănescu

Comments
Fără foto Cris Oproiu, Fri, Jan 17, 2003, 8:17 pm

Am incercat sa vad daca exista o pagina de web dedicata exclusiv Expeditiei din Aconcagua...nu exista:-(
Mi-ar placea sa fim tinuti la curent, sa citim jurnalele de calatorie(daca bineinteles autorii ar fi de acord) si sa putem vedea niste fotografii.
Mult success! Ce n-as da sa merg si eu cu voi!

Fără foto Cris Oproiu, Fri, Jan 17, 2003, 8:18 pm

ups..am vrut sa zic "expeditiei de pe Aconcagua"...

Adrian Negrean Adrian Negrean, Mon, Jan 20, 2003, 5:27 am

ce bine ca exista acesta echipa care va pleca pe everest in anul acesta ca macar din cind in cind se mai aude de alpinism care in tara asta.... este cum este de mediatizat....
nu se prea pune baza pe acest minunat sport, pacat ca nu e mai bine vazut minunatul sport. avem mare noroc ca macar exista,, alpinetul,, ca altfel....
mare succes celor din echipa everest 2003.:-P

Fără foto RADU BORISEVICI, Thu, Jan 23, 2003, 1:44 pm

Mult succes echipei, si la mai mare!!!(sa va vad pe K2):-D

Fără foto Catalin Botez, Sat, Feb 1, 2003, 9:14 am

Multa bafta si vreme buna!:-:-D

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.