Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Turistă decedată în Făgăraş : News

Bookmark and Share

Turistă decedată în Făgăraş - Mon, May 3, 2010, 12:49 pm, visited 11444 times


 O femeie de 41 de ani, din
Cluj, care a dispărut în zona de creastă a Munţilor Făgăraş, a fost gasită moartă într-o prăpastie din zona Vârfului Buda.


Dispariţia
a fost anunţată în această dimineaţă de către prietenul femeii. Şefului
Salvamont Argeş, Ioan Sănduloiu, a declarat că turista se numeşte
Anda Goleanu, este din Cluj-Napoca şi a încercat să  parcurgă creasta Făgăraşului.


Zona în care a fost găsită femeia se află la o altitudine de
aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind găsit într-o prăpastie
adâncă de 70 de metri. Salvamontiştii spun că este posibil ca femeia să
fi fost surprinsă de o avalanşă în zona respectivă şi aruncată de pe
creastă în prăpastie.eu de
creastă, traversând Munţii Făgăraş din judeţul Argeş până în Sibiu. 

Operaţiunea salvamontiştilor a fost îngreunată de faptul că în masivul Făgăraş exista risc de avalanşă de gradul 4.

Radio Cluj


Realitatea TV

Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Vârful Scara  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Valea Scara  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI  
Comments
Serban Leoca Serban Leoca, Mon, May 3, 2010, 1:59 pm

Corobarand stirea aceasta cu stirile de la Realitatea si Adevarul, se pare ca alpinista parcurgea creasta Museteica-Buda-Arpasu Mic si a cazut in hornul dintre varfurile Buda si Arpas Mic, spre Lacul Buda.

Fără foto cezar jipa, Mon, May 3, 2010, 2:41 pm

de admirat curajul alpinistei dar ma intreb, singura pe creasta fagarasului in aceasta perioada cind acolo e inca iarna?din pacate, curajul nu ia folosit si mi-am adus aminte de o vorba zisa de nea milica cristea prin iarna lui 1974-1975 la scoala de iarna, padina:mai barba rosu(fiind blond saten, aveam o barba de viking) in sportul asta (alpinism), trebuie sa-ti fie frica...curajul impins dincolo de frica(instinctul de conservare) nu este bun.inca un om de munte, plecat prematur intr-o alta lume, condoleante familiei.

Virgil Iordache Virgil Iordache, Mon, May 3, 2010, 3:49 pm

Dumnezeu sa o odihneasca! Turele solo sunt o obisnuinta pe munte, iar la nivel de alpinisti cu atat mai mult. Cand pleci singur nu inseamna ca nu iti e frica, si nici nu rezulta de nicaieri ca Anda n-ar fi avut instinct de conservare... Remarcile de genul acesta nu isi au locul, dupa parerea mea, e o chestie de respect pentru cel cazut datorita pasiunii lui. Altfel, despre Herman Bull ce ar trebui sa comentam?

Fără foto cezar jipa, Tue, May 4, 2010, 10:08 am

virgil, nu de lipsa de respect era vorba, am toata admiratia ptr.aceasta fata, era doar o simpla parere, apoi si eu in tinerete am facut la vai solo, seaca caraimanului, ripa zapezii, coamei, iarna...nu aveam tel.mobile in anii 80, plecam in acele trasee, instruind nevasta ce sa faca daca nu apar dupa un anumit nr.de ore...deci sunt in cunostinta de cauza ce inseamna sa faci ceva solo, am toata admiratia ptr.cei care fac solo, isi asuma in cunostinta de cauza niste riscuri.21 aug 1982, o data ce nu o voi uita niciodata, am cazut dintr-o saritoare cca 4 m facind seaca caraimanului pe coborire, am cazut pe genunchi cu pieptul fisurind-umi doua coaste, o luna de zile dureri ca nu am respectat cele zise de medic...concluzionind intr-un singur cuvint"karma"...

Virgil Iordache Virgil Iordache, Tue, May 4, 2010, 12:57 pm

Cezar, ma bucur de reactia ta, suntem din aceeasi plamada umana se pare si la fel cu cea care tocmai am aflat din aceasta stire ca a avut mai putin noroc, sau a avut un inger protector mai putin grijuliu. Cu Dumnezeu inainte si sa ne putem bucura cat mai multa vreme de munti si oamenii lor. De cand in liceu, in primavara lui 87, mi-a murit un coleg in Piatra Craiului la lanturi aprind mereu cate o lumanare la biserica pentru cei cazuti in munti, si una pentru viata celor care iubesc muntii.

Fără foto constantinescu horia catalin, Tue, May 4, 2010, 1:30 pm

Dragostea si dorul de munte le simte doar,, indragostitul,, cum spune un prieten. Fiecare pornim cu un gind, urmeaza pasul de inceput al calatoriei, la sfirsit de tura s-a implinit visul, suntem fericiti si cu fotografii pentru ce-i dragi de acasa.
Cind inima bate, bocancul sare in picioare, prietenul rucsac vrea la munte, plecam si singuri pentru ca nu avem cu cine.
In general lucrez simbata si duminica, am liber in cursul saptaminii, prietenii sunt la serviciu si atunci plec singur...niciodata nu esti singur, flori pasari...asa am legat prietenii.
Oamenii sunt nemuritori daca prin turele noastre un gind se duce si la prietenii ce nu mai sunt.

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Wed, May 5, 2010, 11:32 pm

Am cunoscut-o foarte putin pe Anda... dar stiu ca ii placea foarte mult muntele! Era pasionata! Isi dorea mereu si mereu sa fie sus, printre creste si vai. Multora dintre noi ne vine sa intrebam de ce a plecat singura? E firesc sa ne gandim si la asta. Insa pasionatii muntelui, drumetii neobositi si alpinistii fac nu de putine ori asta - pleaca singuri pe munte. Iubitorii muntelui stiu ca isi asuma anumite riscuri atunci cand pleaca sa faca un traseu, fie ca merg cu cineva, fie ca merg singuri. Ei sunt de cele mai multe ori constienti de riscuri. Spun asta pt. ca eu sunt unul dintre ei. Am fost singur pe munte, pe creste sau pe vai, ba chiar mai mult, m-am catarat solo integral (fara coarda sau asigurari, doar cu saculetul de magneziu...). Eram constient... atunci cand te simti bine si in stare, pleci si singur. Mai apare intrebarea "si daca mai era cu cineva, oare era mai bine?" Poate ca da, poate ca nu neaparat. Din experienta mea pot spune ca atunci cand mai esti cu cineva, te sfatuiesti. Iti pasa cumva poate mai mult de celalalt si cand ceva pare periculos il intrebi daca sa mergeti pe acolo sau daca sa faceti in cutare sau in cutare fel... Cand esti singur indraznesti mai mult... iti asumi riscuri mai mari. Nu stim ce i s-a intamplat Andei si nu stim cum ar fi fost mai bine pentru ca eu cred ca a merge singur la munte, in cazul montaniarzilor, e ceva normal intr-un fel. Dintotdeauna pasionatii muntelui au mers singuri la munte. Exista performante solitare pe care toata lumea le stie. In orice caz eu cred ca Anda a plecat frumos, daca se poate spune asa... A iesit pe usa care ii placea ei cel mai mult. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca!

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.