Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Week-end Piatra Craiului - Luni, 14 Iul 2003, 16:37, vizitată de 3921 ori


Vineri seara (11/07/2003) ajungem la Cabana Plaiul Foii unde ne si cazam. Camera nu este mare, are decat 2 paturi, un scaun si un cuier, dar totul este foarte curat inclusiv lenjeria (lucru mai rar intalnit la cabanele noastre). Baia este impecabila.
Sambata dimineata vreme urata, dar totusi ne incumetam sa plecam in tura.
Destinatia: Poiana Inchisa. La Spirla priciurile nu sunt inca montate. Pe traseul catre Umerii Pietrei Craiului poteca este presarata cu maci galbeni de munte si de multe garofite ale Pietrei Craiului. Vedem si primele flori de colt din anul asta. In Poiana Inchisa ne intampina un ciopor de minimum 20 de capre negre. Filmam, pozam si admiram caci avem ce. Petrecem aici 2 ore de neuitat in aceasta lume fantastica a caprelor negre si a plantelor de munte. Linistea noastra si a caprelor este tulburata numai de un grup foarte galagios de vreo 5 turisti (mai in varsta!), care desi se credeau mari montaniarzi nu stiau sa se comporte intr-un astfel de "colt de rai". Strigau si radeau ca disperatii.
La inapoiere inainte de Refugiul Spirla ne intalnim si cu un imens cocos de munte, dar care dispare foarte repede din calea noastra.
Despre drumul catre Plaiul Foii ce sa zic? Interdictia de a nu intra cu masini decat cu acceptul ocolului silvic este pur si simplu ignorata. La intrarea pe Valea Vladusca un morman de gunoaie cat casa, care la inapoiere am vazut ca cineva l-a acoperit cu niste crengi de brazi. La ce bun? Ca gunoiul tot acolo ramane! Iar despre ciobani ce sa mai zic? Acusi -acusi ajung sus cu oile la nivelul Braului de Mijloc. Halal parc national! Pacat de muntele asta frumos, care se distruge de la an ce trece!
Ce se mai poate adauga?!
Astept si comentariile voastre privitor la acest subiect!
Ture frumoase cu poteci curate!
Attila
Attila Bartok


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Refugiul Spirla  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Plaiul Foii  
Muntii PADUREA CRAIULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.