Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Week-end în Ciucaş - Miercuri, 13 Aug 2003, 16:53, vizitată de 6441 ori


Impreuna cu Adi si cu Gabi am petrecut citeva zile speciale in Ciucas week-end-ul trecut; putini turisti int-un masiv care, credem noi, merita mai multa atentie; in primul rind pt. ca e aproape de Bucuresti - 3 ore de mers cu microbuze; Bucuresti -Maneciu -Cheia plecare de linga gura de metrou Grivitei (linga Gara de Nord) 130 000lei /pers. cu plecari practic din ora in ora; in al doilea rind pt. trasseele in circuit accesibile tuturor; recomandam cazare in statiunea Cheia la una din numeroasele pensiuni si vile cu preturi rezonabile (300.000 - 400.000 camera cu 2 paturi - pot sta si 3 persoane), cu toate facilitatile; nu credem ca o cazare la complexul muntele Rosu (550 000 lei /camera dubla) ar fi mai avantajoasa; asadar pt.trei zile (o zi de rezerva in caz de vreme nefavorabila!) va propunem traseul Cheia - cabana Ciucas prin Valea Berii pe cruce albastra, superb, accesibil, 3 ore; cabana Ciucas este momentan dezafectata; daca tot ajungeti acolo e pacat sa nu indrazniti mai mult pe banda rosie -1 ora pt. a admira Tigaile Mari, babele la Sfat, turnul lui Goliat etc;
pt. creasta Zaganului, traseu mai dificil, va recomandam parcurgerea de la Complexul Muntele Rosu care se afla la mai putin de o ora de Cheia; pe triunghi rosu ajungeti in saua Chirusca in aprox.1 ora de unde practic veti merge pe creasta; atentie, dupa acest urcus greu (dif. de nivel de circa 500 m) va puteti intilni cu 5 splendide exemplare de ciini ciobanesti extrem de agresivi (stina nu am zarit-o, posibil sa fi fost dupa creasta!) care bareaza poteca de acces in creasta si de care nu am putut trece (am uitat petardele acasa dar ce puteam face cu ele?) am scapat retragindu-ne usor si incercind a doua zi din Cheia dar traseul este mai lung si mai mult de urcat; incercati, poate ii pacaliti; pe scurt Cheia si implicit Ciucasul merita citeva zile din agenda dvs.
CRISTIAN GRIGORAŞ


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CIUCAS - Varful Tigaile Mari  
Muntii CIUCAS - Babele la Sfat  
Muntii CIUCAS - Turnul lui Goliat  
Muntii CIUCAS - Stina Piriului Alb  
Muntii CIUCAS - Stana Bratocea  
Muntii CIUCAS - Valea Berii  
Muntii CIUCAS - Cabana Ciucas  
Muntii CIUCAS - Podul Berii  
Muntii CIUCAS - Saua Ciucas  
Muntii CIUCAS - Varful Zaganul  
Muntii CIUCAS - Muntele Chirusca  
Muntii CIUCAS - Saua Chirusca  
Muntii CIUCAS - Saua Tigailor  
Muntii CIUCAS - Varful Ciucas  
Muntii CIUCAS  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cantonul Silvic Poiana Stinei-Valea Piriului Alb-Cheile Piriului Alb-Stina Piriului Alb

 

Comentarii
Adrian Popovici Adrian Popovici, Miercuri, 13 Aug 2003, 18:27

Este adevarat ca Ciucasul este un munte foarte frumos, insa nu inteleg de ce "merita mai multa atentie; in primul rind pt. ca e aproape de Bucuresti ". Merita atentie pentru ca este un munte deosebit si nu cred ca este destinat doar celor dintr-un anumit oras. Platoul Bucegilor este si el aproape, i s-a dat atentie, in special datorita apropierii de localitatea respectiva si arata cum arata. In rest informatii utile si binevenite.

Fără foto Cristian Danciu, Marţi, 1 Iun 2004, 5:53

Cristian sper sa imi placa si mie la fel de mult in Ciucas, intentionez sa ajung acolo weekend-ul viitor!
Mai multe comentarii dupa ce il vad...

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.