Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Actiune salvamont - Miercuri, 15 Oct 2003, 10:19, vizitată de 3435 ori


Salvatorii montani din Busteni au mai avut o noapte alba cand un barbat in varsta de 29 de ani a ramas blocat pe munte pe Valea Caraiman. In noaptea de 14 spre 15 octombrie salvamontul din Busteni a primit un apel de urgenta din partea politiei orasenesti pe la ora 22.30. Imediat ei s-au echipat si au plecat in cautarea tanarului. Dupa ce au umblat toata noapte in cautarea lui, l-au gasit in zorii zilei intr-o vale care devia mult din poteca. Nicu Amortila era “echipat” cu adidasi, blugi, geaca de piele un echipament devenit traditional pentru turistii care merg pe munte. Salvamontistii spun ca a avut mare noroc ca a scapat cu viata din traseul pe care l-a urmat. Ei avertizeaza inca o data ca turistii sa nu mai vina neechipati pe munte si sa mearga numai pe potecile si traseele marcate
Marian Negotei


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Comentarii
Fără foto Lucian Hulban, Miercuri, 15 Oct 2003, 13:50

Te umfla rasul! Adidasi, blugi, geaca de piele... Poate ca asa ar trebui sa ne echipam si noi, astia care ne credem oameni de munte cu experienta, ca sa fim in pas cu "moda". Asta e...:?

Emanuel Molner Emanuel Molner, Miercuri, 15 Oct 2003, 14:07

bine ca a fost un turist si nu turista, ca altfel avea si rochie de seara si papuci cu tocuri de 12cm:).

Feri Teglas Feri Teglas, Miercuri, 15 Oct 2003, 15:23

Sper ca spierietura traita sa-l faca sa nu mai vina neechipat pe munte, daca nu l-a facut deja sa arunce in stanga si in dreapta cu baliverne de genul ce periculos e muntele, sa nu mai mearga nimeni...defapt periculos a fost el.:?

Alin-Luis Pleşu Alin-Luis Pleşu, Joi, 16 Oct 2003, 11:33

La stirile ProTV, individul respectiv a fost prezentat aproape ca un erou, ceva in genul "i-a uimit pe salvamontisti", ce viteaz a fost!
Eu ii inteleg pe dumnealor (de la ProTV) ca il cauta disperati pe Nicu, dar nici sa prezinti ca pe o mare realizare fapta unui inconstient, care numai printr-un noroc enorm a scapat cu viata.:?
Ce sa ne mai miram ca imediat alti pantofari or sa ii urmeze exemplul...

Fără foto florin cristescu, Joi, 16 Oct 2003, 19:51

Inca odata pacat de valea jepilor care e spurcata de tipi de genu asta, cel putin cand am fost ultima data pe acolo riul era plin de tot felul de urme ale lor, pet-uri cutii cu bere pe care le vezi in orice zona turistica, incercati cand mergeti cu trenu pe valea prahovei sa numarati recipientele de pe linia ferata si daca reusiti cred ca e o mare performanta.:?

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.