Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Salvatorii montani - Vineri, 23 Apr 2004, 13:04, vizitată de 2273 ori


În conformitate cu prevederile H. G. nr.77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activităţii de salvare în munţi, la consiliile judeţene şi locale în a căror rază administrativ – teritorială se află trasee şi/sau pârtii de schi s-au organizat servicii publice SALVAMONT a căror finanţare se face din bugetele proprii ale judeţelor sau din bugetele locale, după caz. Serviciile publice judeţene SALVAMONT coordonează activitatea de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi a persoanelor accidentate şi a bolnavilor.
Activitatea de salvare în munţi cuprinde patrularea preventivă, asigurarea permanenţei la punctele şi refugiile SALVAMONT, căutarea persoanei dispărute, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare şi transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitară. Această activitate este desfăşurată de salvatori montani. Operaţiunile de salvare şi transport ale accidentaţilor au loc în condiţii meteorologice foarte grele, pe terenuri extrem de expuse riscului de accidente, cu durate care pot ajunge la 16 – 20 de ore şi o solicitare maximă, atât fizică, cât şi psihică a salvatorilor montani. Ocupaţia de salvator montan este prevăzută în Clasificarea Ocupaţiilor din România la codul 514906.
Întrucât în legislaţia privind salarizarea personalului din sectorul bugetar nu este cuprinsă funcţia de salvator montan, a fost necesară completarea legislaţiei prin introducerea funcţiei respective şi a nivelelor de salarizare corespunzătoare. Actul normativ este Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.66/2004, publicată în Monitorul Oficial nr.232 din 17 martie 2004. Conform textului ordonanţei, funcţiile de salvator montan sunt de gradul I, gradul II si gradul III. Drepturile salariale vor fi acordate în limita cheltuielilor cu salariile prevăzute în bugetele aprobate consiliilor judeţene sau locale, după caz.
Livia Popa

Comentarii
Fără foto Livia Vlădescu, Vineri, 23 Apr 2004, 13:58

Rectificare: Ordonanta are nr.6/2004.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.