Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

@ Kilimanjaro 2004 - final - Vineri, 27 Aug 2004, 22:39, vizitată de 1321 ori
[Ştire preluată de pe Alpinet2k]


De la: NEGOITA Viorel <v...@brd.ro>
Data: Vineri, 27 Aug 2004, 18:32
Subiect: @ Kilimanjaro 2004 - final
Salutare la toata lumea,

Desi acest mail vine cam tarziu, mai bine acum decat niciodata.

Asadar, sambata 21. 08.2004 am ajuns in Bucuresti dupa o experienta fantastica in indepartatul continent african. Dupa cum stiti din mailurile noastre trimise din Tanzania am reusit sa atingem Vf. Hans Mayer 5149 m (M. Mawenzi) precum si Vf. Uhuru 5895m (acoperisul Africii). Ascensiunea celor doua varfuri, accesul si retragerea din Parcul National Kilimanjaro le-am facut pe toate in 5 zile. Atat am putut sa platim, atat am avut voie sa stam. Morti, copti trebuia sa mancam muntele in acest timp, orice zi in plus insemna dolari. Timpul costa bani in Africa, iar vorba "No hurry in Africa" nu prea se potriveste in Kilimanjaro pentru niste romani.

Singurele probleme din Kilimanjaro, in aceasta perioada, sunt lipsa apei, praful si evident altitudinea de aproape 6000 m care daca o faceti in 5 zile se cam simte. In partea nordica a muntelui exista mai multa ariditate iar praful este ca la el acasa. Cand zic praf ma refer la o pulbere fina de pana 10cm care este peste tot. La altitudini mai mari, pe o poteca de 50cm latime, strajuita de vegetatie cu tepi de pana la 1.5m, praful si lipsa de oxigen te pune in imposibilitatea de a respira.

Desi ziua este destul de cald (pana pe la 4000m), noaptea pote fi extrem de frig. Pe Kibo am inceput ascensiunea la ora 00: 20 iar pe la ora 4 de abia imi mai simteam picioarele desi am urcat in viteza panta criminala de sub Gilman's Point (5681m). Temperatura era sub -10C! In rest vremea este destul de stabila in aceasta perioada.

Adevarata satisfactie am avut-o dupa ce am urcat Vf. Hams Mayer din Mawenzi. Este cu adevarta special. Creasta Mawenzi arata ceva de genul Coltii Morarului x 7 la 5000 m altitudine. Roca este foarte friabila, mult grohotis, un fel de nisip in unele locuri. Dificil de coborat. Atat eu cat si prietenul meu Cristian Boboc ne doream, inca din timpul ascensiunii, sa incepem sa coboram sa vedem cum vom face. Pe Oehler Culoar a trebuit sa scoatem coarda.

In orice caz, amandoi am ajuns pe ambele varfuri si suntem foarte multumiti. Kilimanjaro, Safari si Africa in general a fost o adevarata experienta de viata si o mare aventura, nu "doar" o ascensiune la aproape 6000. Banii cheltuiti (adica faptul ca suntem lefteri) nu prea mai conteaza!

Nu are rost sa intru in detalii acum pentru ca in curand o sa fie o poveste completa pe site-ul nostru www.wildwalk.3x.ro cu poze la greu. Pentru inceput vrem sa facem prezentari la Clubul Floare de Colt si pe la Fac. de Geografie. Detalii la momentul respectiv.

Nu in ultimul rand trebuie sa le multumim sponsorilor pentru sprijinul lor, fara de care nu s-ar fi realizat aceasta ascensiune.
* <http://www.brd.ro/> BRD - Groupe Societe Generale - Grup Academiei (sponsor oficial)

* <http://www.asbis.ro/> Asbis (Prestigio) - distribuitor multinational de componente computere si accesorii (sponsor)

* <http://www.terramagazin.ro/> Terra Magazin - (CDPress editura - sponsor)

* Outdoor Project - producator de echipament montan (sponsor)

Nu uitati sa cititi si in revista Terra Magazin despre noi, si despre multe alte articole interesante scrise acolo.

De asemenea va spun cu mana pe inima ca puteti avea incredre in rucsacii Solitaire. Am fost cu ei in Ararat, Caucaz si acum in Kilimanjaro. O sa aveti o placuta surpriza dupa ce o sa puneti unul (corect) in spate - in special noul model. Va spun asta ca de la un om de munte si nu pt ca Oudoor ne-a fost sponsor. Un lucru prost nu ne-ar fi ajutat sa urcam asa de sus.

Sunt sigur ca multi dintre voi sunteti pasionati de calculatoare.... sigur aveti o componenta adusa de Asbis pentru calculatorul vostru.

BRD nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Le multumim inca o data si voua pentru atentie. Va doresc sa ajungeti exact acolo unde va doriti. Sunt extrem de multe zone frumoase si interesante pe acest pamant si multe aventuri care va astepta.

Sa ne auzim cu bine!

Viorel Negoita
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Comentarii
De Bernhard Emy - publicat Joi, 23 Dec 2004, 1:41
Rest in Peace, Dear Viorel... And may that your spirit will ever live in the mountains...
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.