Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Traversarea pe cruce roşie - Joi, 9 Dec 2004, 16:42, vizitată de 3165 ori


În perioada 10-12 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muntelui, Asociaţia de Turism "Chindia" Târgovişte, organizează acţiunea intitulată "TRAVERSAREA PE CRUCE ROŞIE". Participanţii vor fi împărţiţi în trei echipe: echipa I, condusă de Mihai Radu va urca vineri după-amiază la cabana Leaota din masivul omonim şi va parcurge a doua zi, în condiţii de iarnă, ca antrenament pentru Traversarea "Negru Vodă" din februarie 2005, traseul de creastă până pe vârful Leaota, după care va coborî pe muchia Rătei. La intrarea în pădure se va întâlni cu echipa II, condusă de Ileana Bocanciu, care va urca dinspre cantonul Brătei şi va reface marcajul cruce roşie în porţiunea de pădure unde el lipseşte şi provoacă dezorientare. În această zonă, vechea potecă urmărea matematic creasta dar acum pădurea deasă face imposibilă remarcarea pe acelaşi traseu, astfel că insula de pădure tânără va fi ocolită pe partea dreaptă cum urcăm, pe la marginea pădurii seculare, până la baza urcuşului final spre golul alpin. De aici, vechea potecă (ce se regăseşte foarte greu acum) se abătea larg spre stânga şi ocolind "ţoţa", ajungea la gol. De astă dată, se va marca poteca mult mai vizibilă, formată tot pe partea dreaptă (cum urcăm), ajungând la golul alpin în şaua din apropierea Stânii Rătei. Ambele echipe vor coborî apoi până la cantonul Brătei şi mai departe la Tabăra Cerbu unde vor fi întâmpinate de echipa III, condusă de David Mălăuţ, echipă responsabilă cu ţuica fiartă, focul din sobă şi acordurile de chitară. Acţiunea este sprijinită material (pensule şi vopsea) de S. C. EUROGAS S. R. L. Fieni. Mulţumim şi pe această cale şi să sperăm că vremea ne va ajuta!
Ileana Bocanciu - Vicepreşedinte Tehnic ATC
Ileana Bocanciu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA - Mt. Marginea Domneasca  
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii LEAOTA  
Comentarii
Fără foto Ciprian Thomas, Vineri, 10 Dec 2004, 9:10

O idee foarte buna de re-marcare a traseelor. Insa am o mica observatie: vopseaua nu cumva se va comporta rau avand in vedere temperaturile scazute si se va exfolia foarte usor datorita frigului/umezelii prezente? Adik... sa nu faceti cumva munca in zadar acum.

Parerea mea

Thomas(Cip)

Mihai Cernat Mihai Cernat, Vineri, 10 Dec 2004, 15:03

Felicitari A. T. Chindia pentru actiunile sale si pentru consecventza! Succes!

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Sâmbătă, 11 Dec 2004, 8:41

Sa va ajute Dumnezeu, oameni minunati! Eu m-am intors o data din traseul Bratei-Vf. Leaota tocmai din zona descrisa, unde marcajul nu mai exista, la intrarea in padurea tanara. Si poate faceti ceva, dragii mei, si pentru frumoasa dar pe nedrept lovita de soarta cabana Leaota. Tot inchisa e? Poate actionati pe langa calugarii aia de la schitul "La ziduri", ca vad ca au bani, sa amenajeze drumul nu atat pana la ei, cat in zona in care construiesc. Ca ma gandesc ca daca se poate urca cu masina, mai vine si un pantofar, mai da cu banu'... Ce sa facem, chiar daca vom mai asculta manele in miez de noapte, morti de oboseala, se pare ca numai pe baza noastra, a muntzomanilor adevarati, nu se prea poate!

Fără foto A. Dorin, Duminică, 12 Dec 2004, 8:42

Foarte frumos...ma bucur sa aud ca se mai face inca ceva. Numai la noi in tara se intampla cu muntii si cabanele asa ceva. Fiecare vaneaza, fiecare taie padurea dupa crede el ca e mai"bine". Succes si mult noroc si vreme buna in actiunea dvs.
Cu respect ptr D-na Ileana Bocanciu si membrii care o sustin.:-D

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.