Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Concert Pestera Romanesti - Miercuri, 12 Oct 2005, 5:56, vizitată de 7064 ori


Duminica 23 Octombrie ora 13 va avea loc a 22-a editie a concertului Simfonic.

Anul acesta Orchestra Simfonica din Novi Sad vã va fascina cu un program superb alãturi de un cor, cu piese in special Handel, Mozart (aniversare) si alti compozitori renumiti... Intrare gratuita!

Accesul la pestera se face:

Cu auto: Din E 70 Craiova-Timisoara la Lugoj DN 68 A Lugoj-Faget-Deva, de la bifurcatia Coşava spre Curtea - Romanesti (4km) - Complexul Valea lui Liman
Distante aprox: Timisoara-Lugoj-Romanesti-100 km drum asfaltat
Din Sibiu - Timisoara se ajunge astfel: Deva (bifurcatie spre Lugoj) - Dobra -Cosava (bifurcatie spre Valea lui Liman) -Romanesti- 85 km drum asfaltat
Atentie!: Nu este recomandat drumul ce se formeaza la intrarea in Romanesti spre manastire si care urmeaza valea raului Farasesti datorita drumului destul de prost. Daca insa incercati puteti avea parte de multe peisaje placute si locuri de campare.

Cu trenul pana la Faget, cursa speciala ITA Faget-Romanesti si poteca marcata pana la pestera (cca1h) - La intoarcere cursa speciala ITA Romanesti-Faget si apoi cu trenul.

Tot cu trenul se mai poate cobora si la Margina apoi, pe jos, din dreptul garii pe drum pietruit se iese direct la bifurcatia din dreptul raului Farasesti (inainte de intrarea in Romanesti) unde vizitati manastirea cu pesti (nu stiu cum se numeste exact) iar apoi pe langa rau se continua pana cand ajungeti la o balastiera unde se face dreapta pe langa un afluent si se continua pana ce se intersecteaza traseul Romanesti-Valea lui Liman (nu aveti cum sa-l ratati: vor fi si masini parcate in zona, marcajul este plasat pe stanga drumului pe un pom) de unde, traversand paraul, se urca spre pestera destul de abrupt motiv pt care organizatorii mai leaga ceva tinatori din cordelina de copaci). Recomand varianta aceasta pentru peisajul superb si locurile de campare existente.

Detalii: http://members.tripod.com/~potij/rom.html
http://alpinet.org/bin/stiri/stiri.php? lng=ro&id=1501

Pentru trenuri si legaturi (introduci Faget sau Margina la statia de destinatie):
http://www.infofer.ro/

Pentru prognoza meteo (eu am prins de fiecare data numai zile placute de toamna oricat de mult ar fi plouat inainte sau dupa zilele de concert:))
http://alpinet.org/bin/poteci/vremea.php? zonaid=67

!!!! Traditional la o saptamana dupa acest concert se desfasoara altul, cu alti organizatori, cu alt gen de muzica (rock: 2001-Cargo, 2002-Zdob si Zdub, 2004-Celelalte cuvinte si Implant pt Refuz sau tot simfonic 2003-Gabriel Croitoru - vioara. Asta de cand merg si eu pe acolo. Ce a fost inainte nu cunosc si nu dau cu presupusul)
Dan Stănescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii POIANA RUSCA - Compl.Turistic Valea Lui Liman  
Muntii POIANA RUSCA - Valea Lui Liman  
Muntii POIANA RUSCA - Pestera Romanesti  
Comentarii
Dan Stănescu Dan Stănescu, Marţi, 18 Oct 2005, 0:15

Traseul despre care vorbeam mai sus este marcat Cruce Galbena si face legatura intre Valea lui Liman si satul Romanesti (pe la pestera).
Inca ceva: nu va chinuiti sa carati dupa voi mancare si alte cele, la 100 m de intrarea in pestera este situata o poienita in care "investitori" locali pun de cate un gratar si un mic comert cu de ale gurii:-D.
Daca dupa concert coborati prin Romanesti puteti cumpara de la localnici roadele toamenei:-P Daca insa mergeti pe jos se gasesc si multi pomi fructiferi pe traseu.:-)

Fără foto eu simo, Miercuri, 19 Oct 2005, 13:36

Printre organizatorii concertului de duminica 23 octombrie de la Pestera Romaneste se numara si organizatorii 'traditionali' (din 1986) ai concertelor din pestera Romanesti (A. S. Speotimis) adica cei ce au organizat: Filarmonica "Banatul" in repetate randuri, Orchestrele simfonice ale profesorilor si ale studentilor de la Facultatea de Muzica, Orchestra Simfonica Timisoara Clasica cu solistul Gabriel Croitoru, coralele "Sabin Dragoi", "Canon" si "Margana", formatiile Bega Blues Band, Survolaj, Nightlosers, Cargo, Zdob si Zdub, Celelate Cuvinte, Implant pentru Refuz. In cazul acesta este si a 27 editie.

Parerea mea e ca nu ar trebui sa va bazati pe mancarea localnicilor, pt. ca in fiecare an nu este suficienta!

Dan Stănescu Dan Stănescu, Vineri, 21 Oct 2005, 2:15

Presa spune...
http://www.evz.ro/vest/? news_id=199983
http://www.agenda.ro/2005/42-05-cult.htm

Daca cineva cunoaste cine va canta in 30 este asteptat sa posteze....:)

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.